Одабрано Предсједник РС

Додик: Бошњачки политичари имају илузију да у свијету немају преча посла него да се баве БиХ

ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ПШОКУШАВАМ ДА ИМ ОБЈАСНИМ ДА СУ У ПОГРЕШНОМ ВОЗУ... ПОКУШАЋУ ЈОШ ЈЕДНОМ У МОСТАРУ“
  • „Понашају да као да је БиХ надсила, као да је планета… Који је генијалан ум смислио да Русија хоће да блокира ЕУ преко БиХ, која јој је далеко хиљаду и по километара, а не преко Молдавије, која јој је у дворишту? Како неко мисли да прода причу да сам ја јачи од руских трупа, будући да Русија у Молдавији има своју енклаву и стационирану своју војску?“
  • „Како су бошњачки политичари ушли у погрешан филм да сви треба да одлучују о БиХ, само да не бисмо одлучивали ми који у њој живимо? Кажу, када уђете у погрешан воз, све станице су погрешне. Има ли неко да бошњачке политичаре изведе из тог воза?“
  • „Колико је имена живих људи уклесано на надгробним споменицима у Поточарима, а да ЦИПС нема никакву евиденцију о њима, јер живе у Шведској, Њемачкој, Канади, Аустралији и другим земљама? Увјерен сам да их има бар три, четири пута више од оних 87 имена које смо ми открили. А из ФБиХ стижу тврдње да су се имена живих грешком нашла на споменицима у Поточарима… Сад ће они мрцварити том причом о истрагама, али шта се има истраживати?“

НЕ ЗНАМ како су бошњачки политичари ушли у погрешан филм да сви свјетски лидери ујутру када се пробуде прво помисле на БиХ, да нико на овом бијелом свијету нема преча посла, већ само да се бави БиХ, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Временом сам спознао да је узалудно очекивати од људи који су пошли од погрешне премисе да донесу исправан закључак. Тако је једној суперсили Америци важно да БиХ буде блокирана, другој, Русији, да иде напријед, трећој, Кини, да буде по страни – истиче Додик у објави на Иксу.

Истиче да се понашају да као да је БиХ надсила, као да је планета.

– Који је генијалан ум смислио да Русија хоће да блокира ЕУ преко БиХ, која јој је далеко хиљаду и по километара, а не преко Молдавије, која јој је у дворишту? Како неко мисли да прода причу да сам ја јачи од руских трупа, будући да Русија у Молдавији има своју енклаву и стационирану своју војску? – рекао је Додик.

Како су бошњачки политичари ушли у погрешан филм да сви треба да одлучују о БиХ, само да не бисмо одлучивали ми који у њој живимо?, упитао је Додик.

– Кажу, када уђете у погрешан воз, све станице су погрешне – изјавио је Додик.

Упитао је да ли има неко да бошњачке политичаре изведе из тог воза?

– Да им се више не причињавају шпијуни, спољни и унутрашњи непријатељи. Да ли има неко да им објасни да Боно Вокс и „У2“ никада више неће бесплатно свирати у Сарајеву, а CNN преносити концерт? Да вијест о резолуцији о Сребреници није објављена ни у једном свјетском медију. Да БиХ никоме није важна, осим људима који у њој живе. Да напади на једне и додворавање другима неће ништа донијети, сем понижења. Да се у Европу не може тако што инструментализујете правосуђе, кршите Устав, законе, прописе, јер ЕУ је скуп правила и прописа који се поштују – додао је Додик,

Каже да двадесет година покушава да им објасни.

– Покушаћу и на састанку у Мостару. Чуда се догађају, понегдје, али БиХ је земља без логике, како то тачно каже Иво Андрић – закључио је Додик.

Нагласио је данас да се поставља питање: колико је имена живих људи уклесано на надгробним споменицима у Поточарима, а да ЦИПС нема никакву евиденцију о њима, јер живе у Шведској, Њемачкој, Канади, Аустралији и другим земљама.

– Увјерен сам да их има бар три, четири пута више од оних 87 имена које смо ми открили – рекао је Додик, коментаришући тврдње из ФБиХ да су се имена живих грешком нашла на споменицима у Поточарима.

– Како неко може рећи да је грешка, а ради се о више од 80 људи за које постоје подаци ЦИПС-а да су живи. Сад ће они мрцварити том причом о истрагама, али шта се има истраживати? Погледате податке и јасно видите да ли је неко жив или није – рекао је Додик.

Навео је примјер возача у општини Сребреница, чије име је уклесано на спомен-обиљежју у Поточарима као да је жртва, а он је жив, зарадио пензију у Републици Српској коју прима од Фонда за пензијско-инвалидско осигурање Српске.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар