Одабрано Предсједник РС

Додик: Британци покушавају да ради мог хапшења убаце у БиХ своје јединице које шетају по свијету

„СРПСКА СЕ 20-30 ГОДИНА БОРИ ПРОТИВ НАСТОЈАЊА ЗАПАДА ДА СРУШИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ“
  • „Упозорење ми је пренијето наводно у најбољој намјери, а знајући ко је човјек и одакле долази и да је чак послан то да уради, уз наглашавање да би било најбоље, ако се то деси, да не пружамо отпор, јер они имају налог да пуцају. Мислим: шта сад, треба да се препаднем или да кажем `Извините, а гдје је адреса на коју треба да се јавим, гдје да дођем`, да не морате ви да долазите по мене“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је добио упозорење о намјери његовог хапшења, иако је нејасан разлог за такво поступање – да ли је то са намјером његовог политичког склањања или дестабилизације ситуације.

– Ми знамо да Британци покушавају да убаце своје јединице које шетају по свијету, а тог дана речено ми је, наводно у најбољој намјери, а знајући ко је човјек и одакле долази и да је чак послан то да уради, да би било најбоље ако се то деси да не пружамо отпор, јер они имају налог да пуцају. Мислим: шта сад, треба да се препаднем или да кажем „Извините, а гдје је адреса на коју треба да се јавим, гдје да дођем, да не морате ви да долазите по мене“ – рекао је Додик за ТВ Прва.

Он каже да је ту „нешто потпуно избачено из контекста, због нервозе око Украјине и избора у Америци“.

– Они се баве нама, одлучују о људима на Балкану, а не причају са њима – рекао је Додик.

Он је рекао да је проблем Републике Српске са Западом то што се Српска 20-30 година бори против њиховог настојања да сруше Дејтонски мировни споразум.

Додик је рекао и да Запад наставља са причом о наводној кривици Срба, али да српски народ егзистира упркос свему што су странци учинили да Република Српска нестане.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар