Одабрано Предсједник РС

Додик: Чим престанем да се бавим политиком, формираћу удружење за независност Српске

„НЕКО ФАВОРИЗУЈЕ НОВУ ШМИТОВУ БУДАЛАШТИНУ, А ОН ЗА НИШТА ДОБИЈА 24.000 ЕВРА МЈЕСЕЧНО“
  • „Кад домаћи политичари у БиХ дођу у позицију да се нешто договоре, шеф Делегације ЕУ БиХ Јохан Сатлер изађе и каже да мисли да сједиште Апелационог суда не треба бити у Бањалуци. Шта њега брига за то? Па у Њемачкој је апелационо одјељење у неком малом граду чије име и не памтим, уопште није у Берлину!“
  • Предложили смо успостављање јединственог броја за позиве у хитним случајевима 112 усвоје владе Републике Српске и ФБиХ. Шта је ту проблем? Хоће се опет неки закон на ниову БиХ, е тај закон нећете добити и водиће се веома рачуна шта је могуће на нивоу БиХ“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће, када престане да се бави политиком, формирати удружење за независност Српске.

Додик је новинарима у Сарајеву рекао да је против њега креиран процес пред Судом БиХ због непоштавања одлука Кристијана Шмита како би му се забранио политички рад, што очекује пола јавности у Федерацији БиХ.

– Када се престанем бавити политиком, бићу ослобођен јавне одговорности коју имам као предсједник Републике. Формираћу удружење за независност Републике Српске – нагласио је Додик.

Додик је рекао да је јуче у Бриселу имао веома користан састанак, те истакао да више не може вјеровати ЕУ када њени представници тврде да су за владавину права.

– Како вјеровати? Коме? У њихове добрње намјере када кажу „владавина права“ – навео је Додик.

Додик је рекао да када домаћи политичари у БиХ дођу у позицију да се нешто договоре, онда шеф Делегације ЕУ БиХ Јохан Сатлер изађе и каже да мисли да сједиште Апелационог суда не треба бити у Бањалуци.

– Шта њега брига за то? Па у Њемачкој је апелационо одјељење у неком малом граду чије име и не памтим, уопште није у Берлину – истакао је Додик.

Он је подсјетио да је на састанку бриселска администрација исказала очекивања да БиХ иде даље.

– Куда даље, гдје даље? Немам појма. Када су ме питали о неким рјешењима као што је закон о Суду БиХ, ми смо прихватили да постоји апелационо одјељење које ће бити смјештено у Бањалуци. Ако хоће нека гласају, ако неће не морате ме више никада ни питати за то – поручио је Додик.

Он је рекао да су захтјеви јасни и када је у питању успостављање јединственог броја за позиве у хитним случајевима 112, те да је предложено да то усвоје владе Републике Српске и ФБиХ.

– Шта је ту проблем? Хоће се опет неки закон на ниову БиХ, е тај закон нећете добити и водиће се веома рачуна шта је могуће на нивоу БиХ. Ако неко жели да фаворизује Шмита и његову будалаштину и његову плату од 24.000 евра коју добија овдје за ништа и да прави додатно неред у БиХ, то није наша ствар – нагласио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар