Предсједник РС

Додик: Да смо 1941. године имали Републику Српску – не бисмо доживјели Јасеновац

„НА ОВИМ ПРОСТОРИМА НЕМА НИ РАЗЛОГА НИ РЕСУРСА ЗА ОЗБИЉАН СУКОБ – ПОГОТОВО ЗА РАТ“
  • „Иницијатива „Отворени Балкан“ веома могућа и реална идеја, коју треба заједнички да реализујемо. Било би добро да то схвати и политичко Сарајево јер то није рехабилитација југословенства, то није покушај економске доминације Србије у региону, него је ријеч о стварању слободног тржишта, сарадње и јачања повјерења и стабилности у региону“

Извор: РТРС

НА ОВИМ просторима нема ни разлога ни ресурса за било какав озбиљан сукоб, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.

– Поготово не рат, него треба да се посветимо будућности, младима, сарадњи и развоју – поручио је Додик.

Додик је навео да је током седмице у Доњој Градини присуствовао обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац.

– Ово мјесто нас увијек подсјећа да је слобода света српска ријеч. Прошли вијек је вијек нашег страдања, овај вијек мора да буде вијек нашег окупљања, да нам се никад овако нешто не деси. Да смо 1941. године имали Републику Српску, не бисмо доживјели Јасеновац. Зато је Република Српска и створена као наш одговор и зов за слободом – нагласио је Додик.

Додик је истакао да је иницијатива „Отворени Балкан“ веома могућа и реална идеја, коју треба заједнички да реализујемо.

– Било би добро да то схвати и политичко Сарајево јер то није рехабилитација југословенства, то није покушај економске доминације Србије у региону, него је ријеч о отварању слободног тржишта, сарадње и јачања повјерења и стабилности у региону – поручио је Додик.

Додик је подсјетио да је присуствовао и обиљежавању Дана града Бањалуке, која је суштински главни град Републике Српске.

– Бањалука је град у којем се много гради, она је универзитетски и град младости. Посебно ме обрадовало признање Златни грб Лакташа, које сам добио од људи с којима живим од рођења и који знају за шта се залажем – навео је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар