Предсједник РС

Додик: Европарламент би да ме казни јер мислим слободно, браним Српску и поштујем Устав БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК РС ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ КОЈОМ СЕ ИЗ СТРАЗБУРА ТРАЖЕ САНКЦИЈЕ ПРОТИВ ВРХА РС
  • Предсједник РС Милорадс ДОДИК: Због политике коју водим, није страдао нико, БиХ није инвалиднија него што би иначе била, европски пут није доведен у питање, није доведен у питање њен територијални интегритет, па ме живо занима шта је инспирисало европарламентарце да предложе једну такву мјеру
  • „Бирам да одлучујем слободно и према својој савјести, да поштујем све правне акте Републике Српске и БиХ. Ако због тога треба да будем кажњен – нека будем, али бар да се јасно каже и зна да сам кажњен јер сам мислио својом главом, поштовао Устав и руководио се националним интересима“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Европски парламент има право да изгласа шта год сматра за корисно, али то не значи ни да је сврсисходно нити корисно.

На молбу да прокоментарише резолуцију коју су усвојили посланици Европског парламента, а у којој се позива на увођење санкција предсједнику Републике Српске и другим високорангираним званичницима Српске због, како је наведено, „сецесионистичке реторике и поступака у БиХ, укључујући и обиљежавање празника које је Уставни суд БиХ прогласио неуставним“, Додик је истакао да се политика санкционисања умјесто политике дијалога и покушаја да се разумију други и другачији, нажалост, јавља и у Европском парламенту.

Предсједник Српске је нагласио да је то увијек знак немоћи, а не надмоћи како се покушавају представити кажњавања политички неподобних држава или појединаца.

– Због политике коју водим, није страдао нико, БиХ није инвалиднија него што би иначе била, европски пут није доведен у питање, није доведен у питање њен територијални интегритет, па ме живо занима шта је инспирисало европарламентарце да предложе једну такву мјеру – рекао је Додик.

Он је у изјави за Срну поручио да бира да живи слободно и да сви у Републици Српској живе слободно.

– Бирам да одлучујем слободно и према својој савјести, да поштујем све правне акте Републике Српске и БиХ. Ако због тога треба да будем кажњен – нека будем, али бар да се јасно каже и зна да сам кажњен јер сам мислио својом главом, поштовао Устав и руководио се националним интересима – поручио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар