Предсједник РС РС и матица

Додик: Геноцид се није десио, резолуцијом о Сребреници руше могућност да се живи у БиХ

„ОРГАНИЗОВАЋЕМО ВЕЛИКИ НАРОДНИ МИТИНГ ПРОТИВ СВЕГА ШТО СЕ ПОКРЕЋЕ МИМО ПРОЦЕДУРА“
  • Уколико дође до изгласавања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а, Додик наводи да Република Српска не види никакав смисао да остане у БиХ као њен саставни дио, те ће свој статус регулисати тако, да самостално крене даље
  • Истакао је да ће учинти све да до свесрпског Васкршњог сабора убиједи предсједника Србије Александра Вучића да подржи одлуке које ће тим поводом донијети Српска

Извор: РТРС

ОРГАНИЗОВАЋЕМО велики народни митинг против свега што се мимо процедура покреће, а ако буде било потребно, неминовно је да прогласимо независност, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући да се резолуција о Сребреници стави на дневни ред Генералне скупштине УН.

– Рекао сам и јавно говорим да се геноцид није десио. Ми сматрамо да је ово директно рушење могућности да се живи у БиХ. Да се лажно представљају у БиХ, те да су директно уперени против Српске и српског народа у цјелини – наводи Додик.

Истиче, да је захвалан предсједнику Србије Александру Вучић, који је могао и да се не бави овим питањем, али је одлучио супротно.

– Сматрам да ће Српска прије свега, имати сједницу у Народној скупштини Републике Српске, као и организовање једног великог народног митига. У Сребреници је, на том истом простору убијено 3.500 Срба, које је као такво одбачено, а помиње се само страдање Бошњака, све се наставља у слиједу, игнорисања Срба. Вучићу сам захвалан на подршци – наводи Додик.

Уколико дође до изгласавања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а, Додик наводи да, Република Српска не види никакав смисао да остане у БиХ као њен саставни дио, те ће свој статус регулисати тако, да самостално крене даље.

Истакао је да ће учинти све, да до свесрпског Васкршњог сабора убиједи предсједника Србије Александра Вучића да подржи одлуке које ће тим поводом донијети Српска.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар