Предсједник РС

Додик: Гурање „резолуције о Сребреници“ у ГС УН – гурање je БиХ ка мирном разлазу

РУСИЈА НЕЋЕ ПОДРЖАТИ РЕЗОЛУЦИЈУ И ОБЈАСНИЋЕ ПРИЈАТЕЉСКИМ ЗЕМЉАМА У ЧЕМУ ЈЕ ПОДВАЛА
  • Милорад ДОДИК из Санкт Петербурга: Ситуација ће се драматично промијенити послије 2. маја. Хтјели ми то или не. У нашим међусобним односима то ће бити Кинески зид. Ми не желимо да са Бошњацима дијелимо ваздух, а камоли друге вриједности. Они читавом једном народу гурају етикету геноцидног народа, а свјесни су да то није постојало, тачније – да се то тако није десило

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да српски народ никада неће пристати на наратив политичког Сарајева и дијела међународне заједнице о наводном геноциду у Сребреници.

Додик је из Санкт Петербурга рекао да је гурањем резолуце о Сребреници у Генералну скупштину УН, гурање БиХ ка мирном разлазу.

– Гнусна је лаж да ће резолуција поспијешити помирење. То је измишљотина која показује пропагандну намјеру и ништа друго. Ми само тражимо да се поштују слово Дејтона и слово Устава – каже Додик.

Истакао је да Српска не жели да прихвати њихово стално кршење прописа.

– Ситуација ће се драматично промијенити послије 2. маја. Хтјели ми то или не. У нашим међусобним односима то ће бити Кинески зид. Ми не желимо да са Бошњацима дијелимо ваздух, а камоли друге вриједности. Да ви читавом једном народу гурате етикету геноцидног народа, а свјесни сте да то није постојало, тачније да се то тако није десило – навео је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави у Санкт Петербургу гдје ће присуствовати Међународном безбједносном форуму.

На форуму учествују лидери и званичници из више од 120 земаља којима ће се путем видео линка обратити и руски предсједник Владимир Путин.

Додик: Русија неће подржати резолуцију о Сребреници

Резолуцију о Сребреници, Русија неће подржати, рекао је да предсједник Републике Српске Милорад Додик након састанка у Санкт Петербургу са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајем Платоновичем Патрушевом.

– Русија чини напоре да окупи пријатеље и објасни им о чему се ради када је ријеч о тој резолуцији коју бошњачка страна хоће да прогура у Генералној скупштини УН – каже Додик.

Истакао је да руска страна сматра да би та резолуција могла да дестабилизује односе у БиХ.

Такође, предсједник Српске је истакао да је за Русију, Кристијан Шмит нелегалан.

– За Русију, Шмит је нелегалан. То је нама веома важно – нагласио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар