Предсједник РС

Додик и Цвијановић у Будимпешти са Орбаном, Алијевом, Вучићем и Ердоганом

У СЕНТАНДРЕЈИ НА ПОЗИВ ЕПИСКОПА ЛУКИЈАНА КОЈЕМ ЋЕ УРУЧИТИ ОРДЕН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА ЛЕНТИ
  • Милорад ДОДИК: Саговорнике ћу упознати са никад тежом политичком ситуацијом у БиХ и покушајем странаца да намећу своје законе, укидају Републику Српску и подижу оптужнице

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић стигли су у Будимпешту на позив владике Лукијана и мађарског премијера Виктора Орбана.

– Заједно са предсједником Републике Српске допутовала сам у радну посјету Мађарској, на позив мађарског премијера Виктора Орбана са којим ћемо се састати у недјељу, написала је Цвијановић на свом Инстаграмналогу.

– Задовољство ми је што ћемо са српском заједницом у Сентандреји, на позив владике будимског, обиљежити крсну славу града – Преображење Господње, те заједно са нашим пријатељима присуствовати активностима у оквиру прославе Националног дана Мађарске – нагласила је Цвијановић.

Првог дана посјете присуствоваће слави цркве у Сент Андреји, док ће сутра имати састанке са Орбаном, а затим и са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим, и предсједником Србије Александром Вучићем.

Предвиђен је и састанак са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Додик је најавио да ће ове званичнике упознати о, како је навео, никад тежој политичкој ситуацији у БиХ и покушају странаца да намећу своје законе, укидају Републику Српску и подижу оптужнице.

Предсједник Српске уручиће данас у Сентандреји Орден Републике Српске на ленти Његовом Преосвештенству Епископу будимском и администратору темишварском господину Лукијану, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Предсједник Српске одликовао је Епископа Лукијана Орденом Републике Српске на ленти – за знатан допринос у ширењу православне религије, учвршћивању духовности, те пружању несебичне подршке своме народу гдје год се налазио и у каквим год животним искушењима обитавао.

Додик ће на позив Лукијана присуствовати вечерњој служби и ломљењу славског колача поводом Преображења Господњег – крсне славе Преображенске цркве у Сентандреји.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар