Предсједник РС

Додик и Миниханов потписали уговор о сарадњи Српске и Татарстана

ШЕФ РЕПУБЛИКЕ ТАТАРСТАН: ПОНОСНИ СМО ШТО ИМАМО ПРИЈАТЕЉЕ ПОПУТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Милорад ДОДИК: За привреднике из Републике Српске значајно што је Татарстан лидер у ИТ сектору и што има значајну индустрију. Радује и чињеница што наши спортисти иду на игре у Казањ, а вјерујем да ћемо имати прилику да као Република Српска присуствујемо и пленарном засједању БРИКСА. То би за нас била велика част, јер је БРИКС најзначајнији форум

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик и шеф руске Републике Татарстан Рустам Миниханов потписали данас у Санкт Петербургу протокол о о трговинско-економској, научно-техничкој и културно-хуманитарној сарадњи Српске и Татарстана.

Миниханов је истакао да су поносни што имају пријатеље попут Српске, те да му је драго што се односи унапређују.

– Радује чињеница што наши спортисти иду на ове игре, а вјерујем да ћемо имати прилику да као Република Српска присуствујемо и пленарном засједању БРИКСА-а – рекао је Додик.

Он сматра да би то била велика част, јер је БРИКС најзначајнији форум.

Навео је да је за привреднике из Републике Српске значајно што је Татарстан лидер у ИТ сектору и што има значајну индустрију.

Открио је и да се чуо са мађарским министром спољних послова Петером Сијартом који је пријатељ Републике Српске, те да ће се данас састати са банкарима, важним људима из пословног сектора који нису из Русије, да ће бити на пленарној сједници Економског форума, али и разговарати са власницима Рафинерије нафте у Броду о могућностима наставка сарадње у, како је навео, тешким условима због неправедних западних санкција уведених Русији.

Додик је искористио прилику да Миниханова позове да дође у Републику Српску, те да посјети Бањалуку првом приликом.

– Наше екипе долазе на игре БРИКС-а у Казањ и драго нам је да и у тој области унапређујемо сарадњу – додао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар