Предсједник РС

Додик и Вишковић са представницима Шандонга о градњи стратешке брзе цесте Бијељина-Соколац

НОВА САОБРАЋАЈНИЦА БИЋЕ ДУГА 160 КИЛОМЕТАРА И ПОВЕЗАЋЕ ИСТОЧНЕ ДИЈЕЛОВЕ СРПСКЕ МЕЂУСОБНО И СА СРБИЈОМ
  • Милорад ДОДИК истакао да је Република Српска остварила веома успјешну сарадњу са компанијом Шандонг и изразио опредјељење за њено даље унапређење и проширење на обострано задовољство. Нагласио је да развојну шансу која се отвара сарадњом с кинеским компанијама треба искористити на најбољи начин јер за реализацију тих пројеката нема никаквих политичких условљавања

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик, заједно са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, одржаo je данас у Палати Републике радни састанак са представницима кинеске компаније Шандонг.

Темa састанка билa je реализација инфраструктурног пројекта од стратешког интереса за Републику Српску, изградња брзе цесте Бијељина – Соколац дужине око 160 километара, која би омогућила квалитетнију повезаност у Републици Српској и са Србијом.

На састанку је разговарано и о рјешавању текућих питања везаних за изградњу ауто-пута Бањалука – Приједор.

Предсједник Додик истакао је да је Република Српска остварила веома успјешну сарадњу са компанијом Шандонг и изразио опредјељење за њено даље унапређење и проширење на обострано задовољство.

Састанку су присуствовали и министри у Влади Републике Српске, градоначелници и начелници чије се локалне заједнице налазе на дијеловима на којима су предвиђени ови пројекти.

Додик је нагласио да развојну шансу која се отвара сарадњом с кинеским компанијама треба искористити на најбољи начин, јер за реализацију тих пројеката нема никаквих политичких условљавања.

Додао је да Српска мора искористити развојне могућности, те инвеститорима понудити конкретне пројекте који треба да буду реализовани у наредном периоду.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар