Главно Предсједник РС

Додик: Има ли у Федерацији БиХ скривеног оружја? Вјероватно га има!

ПРЕДСЈЕДНИК РС ОПЕТ ЗАТРАЖИО ФОРМИРАЊЕ КОМИСИЈЕ ЕНТИТЕТСКИХ ВЛАДА ЗА ОРУЖЈЕ
  • „Наравно, нисмо ми ништа слабији или лошији због тога, али свакако не било добро да неко тајно производи оружје и да га складишти, како то они кажу, ’за не дај боже‘. Да ли ће то у ФБиХ прихватити? Не вјерујем, али вјерујем да ће наша влада пристати“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поручио је да би због јачања међусобног повјерења у БиХ било добро да буде формирана заједничка комисија ентитетских влада која би утврдила чињенично стање о производњи оружја и муниције у Федерацији БиХ, која је изван контроле заједничких институција БиХ, али да не вјерује да ће то ФБиХ прихватити.

„БиХ је састављена од два ентитета, три народа и то је дејтонска структура. Видимо да код БиХ и њених заједничких органа то не функционише и да то није ’дејтонска одговорност‘. Зато би било најбоље, због јачања укупног односа повјерења у БиХ, да се направи заједничка комисија влада Српске и ФБиХ и да се изврши контрола и инспекција и у ФБиХ и у Републици Српској, и да та прича спласне“, рекао је Додик новинарима у Теслићу.

Додик је поручио да та прича неће нестати ароганцијом коју показују Бошњаци недоласком на заказану седницу Представничког дома парламента.

„Та сједница и није важна, већ да ли има скривеног оружја или нема. Очигледно да га има, и то треба да буде заустављено“, рекао је Додик.

Он је истакао да је у ФБиХ „пројектима међународног фактора“ остало шест фабрика оружја и муниције, а да су у операцијама уништавања у Републици Српској укинуте све, те да зато постоји оправдана забринутост.

„Наравно, нисмо ми ништа слабији или лошији због тога, али свакако не било добро да неко тајно производи оружје и да га складишти, како то они кажу, ’за не дај боже‘. Да ли ће то у ФБиХ прихватити? Не вјерујем, али вјерујем да ће наша влада пристати“, навео је Додик.

Сједница Представничког дома парламента БиХ на којој је требало која се расправља о ратнохушкачким изјавама члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији ФБиХ, одложена је у петак, 20. априла, због недостатка кворума.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар