Предсједник РС

Додик: Имам Махић говором мржње у Козарцу о Светом Сави и СПЦ повриједио све Србе

„ИСЛАМСКА ЗАЈЕДНИЦА У РС НЕМА НИКАКВИХ ПРОБЛЕМА – У КОЗАРЦУ СУ ИЗГРАДИЛИ СВЕ ШТО СУ ХТЈЕЛИ“
  • Током вјерске службе у приједорском насељу Козарац, главни имам Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић на Савиндан, 27. јануара: „То је човјек на чијем учењу и идеологији је зачета једна секта, коју ми овдје добро познајемо. То је српска православна секта… Он је зачетник идеологије мржње према другоме, а двије основне идеолошке поставке на којима је утемељено светосавље су национализам и фашизам“

Извор: РТРС

ИМАМ Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић у Козарцу говором мржње о Светом Сави и Српској православној цркви повриједио је све Србе, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– То је говор мржње и не доприноси толеранцији. Исламска заједница нема никаквих проблема у Републици Српској, а у Козарцу су изградили све што су хтјели – рекао је Додик.

Нагласио је да је говор имама Амира Махића био потпуно непотребан.

– То све говори о њему – јасан је Додик.

Подсјећамо, током вјерске службе у приједорском насељу Козарцу главни имам Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић Светом Сави приписао је фашизам, а Српској православној цркви секташтво.

Махић је током службе на Савиндан, 27. јануара истакао да је Свети Сава био „веома контраверзна личност“, да је то „један од чиновника СПЦ“ и да је „лаж да је просветитељ“.

– Шта је с друге стране, из угла православаца из других дијелова свијета, тај човјек? То је човјек на чијем учењу и идеологији је зачета једна секта, коју ми овдје добро познајемо. То је српска православна секта – рекао је Махић.

Према Махићевим ријечима „зачетник идеологије мржње према другоме је управо Свети Сава“, а двије основне идеолошке поставке на којима је утемељено светосавље су национализам и фашизам.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар