Предсједник РС

Додик: Историјска је грешка политичара што су дозволили да се расформира Војска Српске

ВРС НИЈЕ НАПАДАЛА ВЕЋ БРАНИЛА СВОЈ НАРОД, А ВОДИЛА ЈЕ БОРБУ У ГОТОВО НЕМОГУЋИМ УСЛОВИМА
  • Милорад ДОДИК изјавио да ће Српска осмислити и суфинансирати реализацију пројекта за изградњу станова у локалним заједницама за бивше припаднике, команданте и официре Војске Републике Српске који имају неријешен стамбени статус
  • Александар ВУЛИН: Војска Републике Српске је у грађанском рату заштитила свој народ од нестанка и геноцида и спријечила масовна страдања која су била у Првом и Другом свјетском рату
  • Младен ИВАНИЋ: Војска Републике Српске трудила се да сачува српски народ и да је успјела у томе

МИЛОРАД Додик, предсједник Републике Српске, рекао је да Војска Републике Српске није нападала већ бранила народ и у готово немогућим условима водила борбу.

„Велика историјска грешка политичара је била што су дозволили да се расформира Војска Републике Српске“, рекао је Додик, додајући да је Војска РС – без обзира на организациону структуру – дио народа РС.

Додик је рекао и то да уз сву неправду која нам се наноси треба бранити мир те да војнике види као оне који бране мир, а не као оне који се спремају за рат.

У касарни „Козара“ у Бањалуци обиљежен је Дан Војске Републике Српске.

Ово је 26. годишњица формирања Војске РС и 13. година од формирања Трећег пјешадијског Република Српска пука.

Додик изјавио је и да ће Српска осмислити и суфинансирати реализацију пројекта за изградњу станова у локалним заједницама за бивше припаднике, команданте и официре Војске Републике Српске који имају неријешен стамбени статус.

Истакао је да ће то бити урађено и за припаднике полиције и других државних органа.

„Концепт је да Република Српска суфинансира дио износа, а локалне заједнице обезбиједе локације које ће бити ослобођене свих комуналних терета, те да онај који преузме стан има обавезу да борави и ради у Српској“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци након састанка са министром одбране Србије Александром Вулином.

Предсједник Српске истакао је да Србија предњачи у рјешавању овог питања, као и да је за ово важна брига државе.

Додик је оцијенио да је сарадња Српске и Србије изузетна, што се огледа и у намјенској индустрији.

Вулин је захвалио Додику на одличној сарадњи Српске и Србије, која је, како је рекао, на историјском нивоу.

Он је изразио задовољство што у Бањалуци присуствује обиљежавању Дана Војске Републике Српске, која је у грађанском рату заштитила свој народ од нестанка и геноцида и спријечила масовна страдања која су била у Првом и Другом свјетском рату..

Вулин је нагласио да ће добра сарадња Српске и Србије бити настављена.

Ово је 26. годишњица формирања Војске РС и 13. година од формирања Тећег пјешадијског Република Српска пука.

Младен Иванић, члан Предсједништва БиХ, рекао је да се Војска Републике Српске трудила да сачува српски народ и да је успјела у томе.

(Срна – Независне)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар