Предсједник РС

Додик: Конаковић и Лагумџија су загледанији у Марфијеве чизме него у Устав БиХ и Дејтон

„ЛАГУМЏИЈА СЕ ПОНАША КАО ПРИВАТНИ АМБАСАДОР, А КОНАКОВИЋ КАО ПРИВАТНИ МИНИСТАР“
  • Милорад ДОДИК: За Елмедина Конаковића је велики проблем што не зна која је сала резервисана, која вода је купљена, који је дрес код и што он није главни говорник

ЗЛАТКУ Лагумџији се осладило да крши Устав, законе, процедуре, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Икс налогу.

Додик је оцијенио да се „Лагумџија понаша као приватни амбасадор, а Елмедин Конаковић као приватни министар“.

– Данас свједочимо сукобу два „приватника“ искључиво због приватних интереса. Док читамо како Дино и Златко „планирају“ комеморацију у Њујорку, Дејтонски споразум тихо плаче у ћошку: „А ја сам мислио да сам ја био компликован!“ – навео је Додик.

Поручио је да се „сав бесмисао бошњачке политичке елите и слабост БиХ може видjети у препискама МИП и „мисије“ БиХ у УН“.

– Није проблем министру иностраних послова када Златко Лагумџија на своју руку читаву државу окрене наопачке, газећи свако слово Устава и закона, да би се на крају обрукао у ГС УН, али је зато велики проблем када министар не зна која је сала резервисана, која вода је купљена, који је дрес код и зашто он није главни говорник – истакао је Додик.

Напоменуо је да „баш зато што су послушници којекаквих геополитичких интереса, загледанији су у чизме Мајкла Марфија, него у Устав и Дејтонски споразум“.

– Тим чизмама у које су заљубљени брутално је погажена свака процедура, а без процедура не знам како да ријеше ту заврзламу у вези с комеморацијом – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар