Предсједник РС

Додик: Конаковићев позив доживљавамо као поступање по налогу америчког амбасадора

ЈЕДАН ОД ЛИДЕРА БОШЊАЧКЕ „ТРОЈКЕ“ ИНИЦИРАО НОВУ РУНДУ ПРЕГОВОРА О „ИЗМЈЕНАМА УСТАВА БиХ“
  • ДОДИК: Америка, која је најосјетљивија на изборни процес, овдје се мијеша у изборни процес. Рекао сам већ да би амбасадор (Мајкл Марфи) требало да формира своју посланичку групу па да знамо с ким разговарамо

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је данас да позив министара спољних послова БиХ Елмедина Конаковића коалиционим партнерима на нову рунду преговора о измјенама Устава БиХ доживљава као директан налог америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија.

– Без икаквих консултација и напомена, Конаковић је упутио позив. Ми то доживљавамо као директан налог америчког амбасадора, јер је он у јавним иступима управо о томе говорио. Америка, која је најосјетљивија на изборни процес, овдје се мијеша у изборни прроцес. Рекао сам већ да би амбасадор (Мајкл Марфи) требало да формира своју посланичку групу па да знамо с ким разговарамо – рекао је Додик.

Он је нагласио да се покушава развалити унутрашњи договор у БиХ.

– Ми смо рекли да можемо да истрпимо одређене промјене и они су се усагласили да Република Српска бира Србина или представнике конститутивних и осталих народа, што омогућава да се сви могу кандидовати, што је кључно питање тих реформи. Тако исто у ФБиХ – рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар