Предсједник РС

Додик: Кормак је уском кругу саопштила и свог фаворита за предсједника РС, али, о томе други пут

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ИЗНЕНАЂЕН ЕНОРМНИМ ЛАЖИМА АМБАСАДОРКЕ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА НА ЊЕГОВ РАЧУН
  • „Кормакова је амбасадор моћне земље која је дала немјерљив допринос успостављању мира у БиХ и стога сам немало изненађен да је изнијела енормне лажи на мој рачун, оптужујући ме без аргумената да не говорим истину, иако би и сама, у часовима искрености, вјероватно признала да је лобирала за кандидатуру Мирка Шаровића за функцију члана Предсједништва БиХ“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске, Милорад Додик одговорио је на оптужбе амбасаде САД по питању његове изјаве да Америка жели Мирка Шаровића на челу Предсједништва БиХ.

Поводом тога, Додик је рекао да је улога сваког амбасадора да чува част и углед земље која га је послала у мисију, те да нема сумње да је таква улога и амбасадора САД у БиХ, Морин Кормак, али је „ немало изненађен чињеницом да је изнијела енормне лажи на његов рачун“.

„Кормакова је амбасадор моћне земље која је дала немјерљив допринос успостављању мира у БиХ и стога сам немало изненађен да је изнијела енормне лажи на мој рачун, оптужујући ме без аргумената да не говорим истину, иако би и сама, у часовима искрености, вјероватно признала да је лобирала за кандидатуру Мирка Шаровића за функцију члана Предсједништва БиХ“, рекао је Додик Срни на молбу да прокоментарише став америчке Амбасаде да је Додикова тврдња да САД желе видјети Шаровића на функцији српског члана Предсједништва БиХ „неоснована и лажна“.

Предсједник Српске је нагласио да разумије Кормакову, јер би њено признање значило признање грубог мјешања у унутрашње ствари државне заједнице, пошто је покушала да флагрантно врши притисак и утицај на кандидовање за предстојеће изборе у БиХ.

„Цијела истина је да је госпођа Кормак уском кругу саопштила и свог фаворита за предсједника Републике Српске. Али, о томе други пут. Таква ароганција није дозвољена нигдје па ни код нас, без обзира на било чију моћ“, истакао је Додик.

Он је нагласио да би амбасадор Морин Кормак морала да зна да мијешање у унутрашње послове једне земље не доприноси њеном напретку, већ је само дестабилизује.

Амбасада САД је претходно за Н1 прокоментарисала изјаву предсједника Републике Српске, Милорада Додика, рекавши да је она лажна и неоснована, те да су такве изјаве контрапродуктивне и да придоносе одвраћању пажње.

„Неосноване и лажне тврдње господина Додика о таквим састанцима су контрапродуктивне и служе за одвраћање пажње. Умјесто разговора о оваквим теоријама завјере, састанци које ми одржавамо фокусирају се на промицање политичког, економског и друштвеног напретка у Босни и Херцеговини“, навели су из амбасаде.

„Реторика подјеле, без обзира од ког политичара долази, има за циљ одвлачење пажње од стварних питања и посла који је потребно урадити како би БиХ остварила напредак на свом путу ка ЕУ и НАТО-у, речено је из амбасаде САД за Н1.

(Срна)

 

1 коментар

  • Pa ako se fokusirate na promicanje ekonomskog i društvenog napretka u BiH, što onda ne razgovarate sa ljudima koji su na vlasti, kao što je Dodik, a ne sa opozicijom.
    Jasno je da je vaš fokus na rušenju vlasti u Srpskoj.

Кликни овде да поставиш коментар