Одабрано Предсједник РС

Додик: Лаж је да је укинут Дан Републике Српске, славиће се као и досад

ДЕКЛАРАЦИЈА САБОРА ЈЕ У ФУНКЦИЈИ СРПСКОГ НАРОДА И ИЗНАД ОПОЗИЦИЈЕ“
  • У Декларацији јасно стоји да се осим 15. септембра, Дана српског јединстава, слободе и националне заставе обиљежава и слави у Србији Дан државности Србије 15. фебруар, а у Републици Српској Дан државности Српске и да ће бити настављено обиљежавање Дан настанка Српске, како је предвиђено законом
  • БиХ су срушили амерички амбасадор у Сарајеву Мајкл Марфи и резолуција о Сребреници у УН – након тога Српска и Срби немају разлога да дијеле територију и државно-политички систем са Бошњацима
  • Марфи је урушио Дејтонски мировни споразум. Наравно да се крије иза тога. Он мисли да треба да поравна Републику Српску, Милорада Додика и неке друге. Када Марфи оде у САД, вјероватно ће одговарати за оно што је урадио. Ми смо припремили обимну документацију коју ћемо прослиједити њиховим државним органима

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је лаж да је укинут Дан Републике Српске, измишљена с намјером да се обезвриједи Декларација која је усвојена на Свесрпском сабору у Београду.

– Ми припадамо српском народу, као што је наведено у Декларацији. Без Сретења нема ни Републике Српске, ни Срба, јер су се Срби од Сретења реафирмисали као народ и почели да граде свој идентитет – рекао је Додик.

Додик је навео да у Декларацији јасно стоји да се осим 15. септембра, Дана српског јединстава, слободе и националне заставе обиљежава и слави у Србији Дан државности Србије 15. фебруар, а у Републици Српској Дан државности Српске и да ће бити настављено обиљежавање Дан настанка Српске, како је предвиђено законом.

– У закону немамо Дан државности, него Дан Републике Српске и тај дан нико није укинуо – истакао је и поновио да се Дан Републике Српске и даље обиљежава 9. јануара, као и до сада, с тим што сада постоји и Дан државности.

Додик је рекао да је Декларација усвојена на Свесрпском сабору у функцији српског народа и да је изнад опозиције у Републици Српској која, каже, неће успјети да обезвриједи овај документ.

– Неће у томе успјети, јер је Декларација изнад опозиције, Републике Српске и у функцији је српског народа. А полтрони због страног интервенционизма раде оно што је тражено од њих, а то је да нападају најважнији дио те декларације – поручио је Додик.

Предсједник Српске рекао је и да су БиХ срушили амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи и резолуција о Сребреници у УН и да након тога Српска и Срби немају разлога да дијеле територију и државно-политички систем са Бошњацима.

– Марфи је урушио Дејтонски мировни споразум. Наравно да се крије иза тога. Он мисли да треба да поравна Републику Српску, Милорада Додика и неке друге. Када Марфи оде у САД, вјероватно ће одговарати за оно што је урадио. Ми смо припремили обимну документацију коју ћемо прослиједити њиховим државним органима – рекао је Додик, коментаришући реаговање америчке Амбасаде на Декларацију усвојену на Свесрпском сабору.

Навео је да је Марфи већ смијењен и да се ушло у процедуру избора новог америчког амбасадора у БиХ, али је, како каже, својим везама успио да обезбиједи да остане још мјесец-два у нади да ће направити још више зла српском народу.

Додик је рекао да је Марфи једино успио да додатно завади Бошњаке, Србе и Хрвате, укидајући већ раније постигнути договор.

Он је поручио да се унутрашња питања Републике Српске не тичу Марфија.

– Одавно се зна да Срби теже ка томе да Српску ојачају. Шта је ту ненормално? То се не свиђа Марфију, а нама се веома свиђа, пошто Српска није успјела у дејтонској конструкцији БиХ да афирмише своју стабилност и независност, да има право на свој живот – рекао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар