Предсједник РС

Додик: Марфи прима мито од муслимана – само још не знамо колико му плаћају

И ТЕРМИН „ГРАЂАНИ БиХ“, КОЈИ ЧЕСТО КОРИСТИ, ДОКАЗ ЈЕ ДА УРУШАВА ДЕЈТОНСКУ СТРУКТУРУ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Код нас се то зове мито, а код њих лобистичке услуге, које он чини за муслимане у БиХ. Несумњиво је да је он муслимански службеник у БиХ и да покушава да уруши Устав и Дејтонски споразум
  • Нагласио: Мајкл Марфи све ради да Република Српска падне. Поручујем њему, али и да грађани знају, Српска је осигурала финансијску стабилност. Српска ће измирити све своје обавезе. У сљедећу годину ући ћемо амбициозно. Обезбиједићемо веће плате и пензије

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи лобира за муслимане у БиХ и да покушава да уруши Устав и Дејтонски споразум.

– Марфијево саопштење врви од нетачних података и лажи. Уобичајено је да Американци, као што је Марфи, покушавају да себи прибаве већи значај него што га имају. Говори да ја угрожавам мир, а што никако не може да докаже – каже Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик тврди да Марфи несумњиво има мисију.

– Та мисија се заснива на чињеници да је он већ дуго у Сарајеву и да су јасни показатељи о његовој политичкој корупцији. Ми само још не знамо колико се то плаћа. Код нас се то зове мито, а код њих лобистичке услуге, које он чини за муслимане у БиХ. Несумњиво је да је он муслимански службеник у БиХ и да покушава да уруши Устав и Дејтонски споразум – каже Додик.

Додик истиче да Марфи често користи терминологију „грађани БиХ“ покушавајући да уруши основну концепцију Устава БиХ.

– Та концепција је јасна – БиХ је састављена од два ентитета и три суверена народа – истакао је Додик.

Марфи је у ауторском тексту навео да „САД неће стајати по страни док предсједник Додик и његови политички другови покушавају поцијепати ткиво БиХ, дестабилизовати земљу и регион и спријечити напредак БиХ према ЕУ“.

Додика је оптужио да „блокира владу, пријети миру и настоји уцјењивати или малтретирати друге политичке лидере у земљи, као и међународну заједницу“.

– Мајкл Марфи све ради да Република Српска падне. Поручујем њему, али и да грађани знају, Српска је осигурала финансијску стабилност. Српска ће измирити све своје обавезе. У сљедећу годину ући ћемо амбициозно. Обезбиједићемо веће плате и пензије – одговорио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар