Предсједник РС

Додик: Министарство спољних послова и даље заобилази Предсједништво БиХ – као да га још води Турковић

НАГЛАСИО ДА НА НИВОУ БиХ НЕ ПОСТОЈИ НИ ЈЕДНА ОДЛУКА О САНКЦИЈАМА РУСИЈИ
  • Предсједник РС: „Неки амбасадори су се неодговорно сагласили са неким резолуцијама, а нису имали овлаштења. Ја сам против њих поднио кривичне пријаве, иако од њих неће бити ништа, јер је такво законодавство тамо под утицајем Америке и неће дозволити процесуирање, али ћемо ми сваки пут кад се неко понаша противзаконито у БиХ поднијети пријаве. Тако против Свена Алкалаја и других постоје кривичне пријаве“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је спољна политика БиХ у надлежности Предсједништва БиХ, а да Министарство иностраних послова наставља стару унилатералну праксу Бисере Турковић заобилажења надлежних институција.

– Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић није дала сагласност за ово питање, али је неко из МИП-а дао друге инструкције које нису у складу са ставом и одлукама Предсједништва. То је стара пракса и то ће само довести до распада овог система власти уколико се настави – рекао је Додик у Бањалуци.

Он је поручио да ће против оних који се понашају противзаконито сваки пут бити поднесене кривичне пријаве.

– Неки амбасадори су се неодговорно сагласили са неким резолуцијама, а нису имали овлаштења. Ја сам против њих поднио кривичне пријаве, иако од њих неће бити ништа, јер је такво законодавство тамо под утицајем Америке и неће дозволити процесуирање, али ћемо ми сваки пут кад се неко понаша противзаконито у БиХ поднијети пријаве. Тако против Свена Алкалаја и других постоје кривичне пријаве – рекао је Додик.

Додик је поновио да на нивоу БиХ не постоји ниједна одлука о санкцијама против Русије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар