Предсједник РС

Додик: Моја лична ствар је да ли ћу се појавити на новом рочишту у Суду БиХ – одлучићу о томе са својим тимом

„ТРОЈКА СВОЈИМ АКТИВНОСТИМА СВЕ ВИШЕ ПОКАЗУЈЕ ДА ЖИВИМО У ДВИЈЕ ДРЖАВЕ“
  • „Лагали сте годинама, па можете и да наставите. Ако хоћете да покажете ишта мало даље од пропаганде – морате да престанете лагати око Кремља и осталог. Русија је за нас пријатељска земља и ми ћемо и даље сарађивати. Наставићемо да радимо у интересу Српске. Вама као полтронима страних амбасада ништа друго и не приличи него да измислите да сви странци имају своје полтроне“
  • „Никакав план о сецесији не постоји, али да ћемо прихватити ваше приче о томе како ћете направити унитарну БиХ – то сигурно нећемо. Једна од варијанти да вам се супротставимо јесте да се мирно разиђемо. То је нешто што ће се десити и ви то савршено добро знате. Ми смо за вас, што се тиче СНСД-а, политички гиганти, како је то рекла Жељка Цвијановић, а ви сте тек маргиналне умишљене периферне сподобе. Још једном да вам кажем да немам план о сецесији, али мислим да ћемо се мирно разићи управо због ваших политика“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је његова приватна ствар да ли ће се појавити на рочишту у Суду БиХ сљедеће седмице и да ће ту одлуку донијети са својим тимом.

Додик је рекао да ће поједини медији имати наратив усмјерен против њега без обзира на то да ли се појави или не на рочишту.

Он је нагласио да поједини медији имају антисрпски наратив по инструкцијама америчке Амбасаде и да ништа позитивно не објављују о Републици Српској.

Рекао је и да је већ 20 година на високим функцијама у Српској и да му се не може приписати никакво пријатељство са лицима из криминалног миљеа.

Навео је да је у току изборних кампања у гужви могуће да се неко појави и да буде усликан у његовој близини, али да то не значи његово пријатељство са таквим лицима.

Предсједник Српске је поновио да је лаж да се састао са Кристијаном Шмитом.

– Ово вријеме је обиљежено тиме да Шмит стално прогања да се сретнемо са ним, а ми нећемо јер није легитиман – истакао је Додик.

Предсједник Српске изјавио је и да сваком „тројка“ својом активношћу све више показује да већ живимо у двије државе, а остало су формалности и питање је дана када ће се и то десити.

– Својим лажима на рачун Републике Српске и прикривањем радикалних милитантних група за чије постојање и свјетска јавност зна, показују да немају вољу да се то питање ријеши, те тако негирајући опасност и проблеме који постоје постају кључна пријетња за безбједност свих становника у БиХ – указао је Додик.

Чињеница је да нико није реаговао на скандалозну пријетњу иранског амабасадора да ће као и прије 30 година „похитати“ у помоћ, ако се појави проблем за БиХ, рекао је Додик, показује њихово лицемјерје.

– С друге стране шаљу писма о наводном малигном руском утицају и то неко треба да подржи, а зна се каква је улога Ирана била и каква се улога у дијелу радикалних бошњачких структура прижељкује и даље – нагласио је Додик за Срну замољен да прокоментарише писмо које су упутили посланици и делегати „Тројке“ институцијама ЕУ и САД.

Оцијенио је да је евидентно да су у недостатку идеја позвали и цијелу међународу заједницу да заштити неуставни Суд и Тужилаштво БиХ и тако још једном показали да желе да утичу на политички процес који се води против институција Српске и њега као предсједника Републике, те шта је стварна замисао тог правног циркуса.

Нагласио је да је јасно да је Милорад Додик једино пријетња њиховом унитаризму и ничему другом.

Додик је поручио политичким муслиманима који причају о мултиетничности да прво питају Србе и Хрвате који живе у Сарајеву како заправо та мултиетничност изгледа из њиховог угла.

Док су им пуна уста хвале како је све бајно и сјајно и да нико не жели да доминира над другим народом, рекао је Додик, нека само прегледају извјештаје медија у Федерацији, како говоре о својим комшијама Србима и исмијавају чињеницу да постоје Срби, који захваљујући својој способности могу да раде било гдје, па и у том истом Сарајеву, али то некоме смета и предмет је подсмијеха, али и иживљавања.

– Нисам ја послао писмо, него су га послале ваше колеге. Вама нико не брани да пишете шта хоћете. Лагали сте годинама, па можете и да наставите. Ако хоћете да покажете ишта мало даље од ове пропаганде – морате да престанете лагати око Кремља и осталог. Русија је за нас пријатељска земља и ми ћемо и даље сарађивати. Наставићемо радити у интересу Српске. Вама као полтронима страних амбасада ништа друго и не приличи него да измислите да сви странци имају своје полтроне – истакао је Додик.

Он је подсјетио да Русија никада ништа није тражила од Републике Српске, нити тражи.

Према његовим ријечима, Русија тражи поштивање територијалног интегритета БиХ и уважава чињеницу да стране у БиХ треба да се договарају, без присуства странаца и то је руски званични став.

– Нема никаквих подземних активности, те подземне активности су само у вашим главама – поручио је Додик и додао да види да се опет држе своје „лијепе дјечје пјесмице“ о сецесији.

– Да вам кажем, никакав план о сецесији не постоји, али да ћемо прихватити ваше приче о томе како ћете направити унитарну БиХ, то сигурно нећемо. Једна од варијанти да вам се супротставимо јесте да се мирно разиђемо. То је нешто што ће се десити и ви то савршено добро знате. Зато сте овако нервозни и зато пласирате причу о томе да су један човјек и једна партија нешто криви, а ви сте бајни, бајна понуда свима. Је л’ да? Треба само вас да слиједимо и овдје ће тећи мед и млијеко? Наравно, то није истина, а најбоље о томе говоре избори.

– Ми смо за вас, што се тиче СНСД-а, на политичкој сцени БиХ политички гиганти, како је то рекла Жељка Цвијановић, а ви сте тек маргиналне умишљене периферне сподобе које покушавају да продају своју идеологију и своју политику. Још једном да вам кажем да немам план о сецесији, али мислим да ћемо се мирно разићи управо због ваших политика – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар