Предсједник РС

Додик: Најозбиљније размишљамо о одлуци о самосталности и отцјепљењу Српске

НАГЛАСИО: НЕ ТРАЖИМО НИШТА МИМО ОНОГА ШТО ЈЕ У ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ И УСТАВУ БиХ
  • Након разговора са предсједником Србије Александром Вучићем рекао: Ангажман једног дијела међународне заједнице и политичког Сарајева води ка томе да се деградира и још више усложни уставни положај Републике Српске. Дошли смо до тренутка када то питање не можемо да одлажемо
  • „Сарадња са НАТО може, али ми смо то сад обуставили док не дефинишемо позицију, али чланство не долази у обзир“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је на састанку у Београду упознао предсједника Србије Александра Вучића са унутрашњим проблемима БиХ и покушајима да се разгради уставни положај Републике Српске.

– Ангажман једног дијела међународне заједнице и политичког Сарајева води ка томе да се деградира и још више усложни уставни положај Републике Српске. Дошли смо до тренутка у којем то питање не можемо да одлажемо и наша одбрана, као реакција на све то, је да најозбиљније размишљамо да донесемо одлуку о самосталности и отцјепљењу Републике Српске – истакао је Додик.

Он је нагласио да Република Српска не тражи ништа осим оног што је већ ријешено Дејтонским споразумом и Уставом БиХ.

Додик је поновио да се Република Српска залаже за неутралност, пратећи позицију Србије.

– Сарадња са НАТО може, али ми смо то сад обуставили док не дефинишемо позицију, али чланство не долази у обзир – поручио је Додик.

Додик је да ће заједничка сједница влада Србије и Републике Српске на којој ће бити разматрано питање изградње два меморијална центра посвећена Јасеновцу у Београду и Доњој Градини бити одржана у Бањалуци.

Он је навео да је термин одржавање сједнице техничко питање, да остаје да се владе договоре о томе и да ће она услиједити у наредне двије седмице.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар