Предсједник РС

Додик: Наш делегат у Дому народа неће се повући јер се ради о гарантованим правима Српске

„АКО ЈЕ НЕШТО БИЛО НЕПРАВИЛНО - ПОСТУПАК ЈЕ МОРАО БИТИ ВРАЋЕН У НАРОДНУ СКУПШТИНУ СРПСКЕ“
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Та фарса има за циљ једно. Да се Републици Српској отме њен изабрани делегат који је изабран у складу с Уставом. Сви делегати који су изабрани неће се повући и никаква Централна изборна комисија им не може одузети мандате које су добили у складу са Уставом и законом

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је за Срну да је жријебање за петог делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ унапријед смишљена превара, с циљем да мандат добије ПДП а изгуби Република Српска.

– Ријеч је о најеклатантнијем деградирању Народне скупштине Републике Српске јер је по Уставу БиХ једино Народна скупштина та која бира делегата у Дом народа, и нико други – поручио је Додик.

Ако је било нешто неправилно, поступак је морао бити враћен у Народну скупштину, а не да неко отима Српској изабране делегате, истиче Додик.

– Морам да кажем да се наш делегат у Дому народа неће повући јер су то гарантована права Републике Српске – поручио је Додик који је и лидер СНСД-а.

С тим у вези, потврдио је да нико из СНСД-а неће присуствовати данашњој фарси.

– Та фарса има за циљ једно. Да се Републици Српској отме њен изабрани делегат који је изабран у складу с Уставом. Сви делегати који су изабрани неће се повући и никаква Централна изборна комисија им не може одузети мандате које су добили у складу са Уставом и законом – закључио је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар