Предсједник РС

Додик: Не разумијем оптужницу, овај суд је нелегалан – Српска неће учествовати у кршењу Устава БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК РС И ДИРЕКТОР СГ ИЗЈАСНИЛИ СЕ У СУДУ БиХ О ОПТУЖНИЦИ ЗА НЕПОШТОВАЊЕ ШМИТОВИХ ОДЛУКА
  • Милорад ДОДИК: Ово је политички процес којим се жели обрачун са Републиком Српском и са мном као предсједником… На овакав начин се разграђује БиХ. Бранићу се овдје као предсједник Републике јер сам дошао у судницу у којој је јасно показано како се третира уставни поредак – истакли сте заставе БиХ и ФБиХ, али не и заставу Републике Српске

ЗАВРШЕНО је рочиште на којем су предсједник Републике Српске Милорад Додик и в.д директора Службеног гласника Милош Лукић требало да се изјасне о кривици, а по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

 Ни Додик ни Лукић се нису изјаснили о кривици, наводећи да не разумију оптужницу.

Додик је рекао и да нема повјерења у Суд БиХ.

– Овај суд је неуставан и нелегалан. Не могу да вјерујем да у таквом неуставном суду сједе правници. Српска нема разлога да учествује у кршењу Устава БиХ. Овај процес ће показати има ли устава или нема – рекао је Додик.

Нагласио је да је „странац овдје наметнуо одређене акте и као нигдје у свијету рекао да ако се он не поштује, да свако може да иде у затвор“.

– Први сам по том основу овдје доведен. Нисам разумио на чему је заснована оптужница. Ово је политички процес којим се жели обрачун са Републиком Српском и са мном као предсједником – поручио је Додик.

Истакао је да је указ о проглашењу закона који је он потписао прошао процедуру Народне скупштине Српске и да ни бошњачки клуб у Вијећу народа није потегао витални интерес по том питању.

– На овакав начин се разграђује БиХ. Бранићу се овдје као предсједник Републике јер сам дошао у судницу гдје су јасно показали како третирају уставни поредак тиме што су у суду истакли заставе БиХ и ФБиХ, али не и заставу Републике Српске – навео је Додик, додавши да није добио ни оптужницу на ћирилици.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар