Предсједник РС

Додик: Нека бискуп Комарица престане да користи РС и моје име за своје амбиције

ПОЗВАО ГА ДА НЕ УНОСИ НЕМИР У ПРОСТОР КОЈИ ВАПИ ЗА МИРОМ И ИЗГРАДЊОМ ПОВЈЕРЕЊА
  • „Цијенећи чињеницу да је Фрањо Комарица црквени великодостојник и да може да изражава забринутост, оправдану или неоправдану, свеједно, положајем своје пастве, одлучио сам да не коментаришем његове учестале нетачне, тенденцозне и, на моменте, злураде наводе“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је Срни да изјаве бањалучког бискупа Фрање Комарице не служе побољшању квалитета живота ни римокатолика ни других грађана у Српској, те да само уносе беспотребан немир на простор који вапи за миром и изградњом повјерења.

„Цијенећи чињеницу да је бискуп Фрањо Комарица црквени великодостојник и да може да изражава забринутост, оправдану или неоправдану, свеједно, положајем своје пастве, одлучио сам да не коментаришем његове учестале нетачне, тенденцозне и, на моменте, злураде наводе. Овом приликом бих му само поручио да престане да користи име Републике Српске и моје лично име у остваривању својих амбиција“, рекао је Додик на молбу Срне да прокоментарише тврдњу Комарице да се „поновна изградња цркава одвија споро због бирократије Милорада Додика“.

Предсједник Српске је нагласио да су римокатолици, као и православци и муслимани грађани Републике Српске и потпуно равноправни у остваривању својих права, те да ће тако и остати.

„Опсервације бискупа Комарице не служе побољшању квалитета живота ни римокатолика ни других грађана. Оне уносе само беспотребан немир на простор који вапи за миром и изградњом повјерења. За разлику од њега, власти Републике Српске свакодневно раде на унапређењу квалитета живота својих грађана, не гледајући на њихову националност или вјероисповјест“, истакао је Додик.

(Срна)

 

Комарица: Поновна изградња католичких цркава иде споро због Додикове бирократије

БАЊАЛУЧКИ бискуп Фрањо Комарица рекао је да су скоро све католичке цркве и друга црквена имовина уништени у протеклом рату у БиХ, те да се њихова обнова споро одвија.

„Поновна изградња се одвија споро због бирократије Милорада Додика који не даје дозволе или се молбе приказују као некомпетентне“, рекао је Комарица.

Он је додао да нема ни новца за поновну изградњу цркава, јер међународна помоћ, како каже, не долази у његову бискупију.

Комарица је за аустријски „Курир“ рекао да не разумије европске политичаре који само гледају и не предузимају ништа када је ријеч о непоштивању религијских права, преноси сарајевски портал „Вијести“.

„БиХ је лакмус папир за принципе Европске уније. Код нас нема ни правде ни правне државе“, сматра бањалучки бискуп.

(Срна)

 

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар