Предсједник РС

Додик: Независност Српске ће се десити једног дана – жао ми је што је нисам прогласио док је Трамп био на власти

НАМЈЕСТИЛИ СУ ДА МИ И У ПРЕТХОДНОМ И У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ СУДЕ МУСЛИМАНИ, А И СВИ ОКО ЊИХ СУ МУСЛИМАНИ
  • Тај Суд је неуставан, има неуставну основу, то је нешто што ми не прихватамо. Сада је и нама стало да дође до тог процеса јер је он толико апсурдан и ништаван да видим шансу да се преко тог процеса, у коме сам легитиман једино ја, суди свом том бешчашћу које је у БиХ наметнуто од стране неименованих странаца
  • Наша политика је, сматра Додик, очувати статус Републике Српске, вољу народа за Републиком Српском и у неком тренутку рећи шта ми мислимо – а наш избор није БиХ. Чињеница да приватнио лице мијења закон нигдје не постоји у свијету
  • Када је у Америци побиједио Доналд Трам, имао сам намјеру да прогласим независност Републике Српске, а онда су се неки око мене уплашили и то нисам урадио. Морам да кажем да ми је данас жао што нисам. Али, ако би Трамп поново побиједио, мислим да не бих оклијевао
  • Највећи обим послова Српска је имала од Вучића и његовог тима, у односу на све досадашње власти у Србији. Остали (у Србији) немају довољно политичке снаге и организације да управљају земљом. Србији потребан снажан СНС и већина која ће се окупити око предсједника Вучића и та снажна Србија је нама важна

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да сутра путује у Брисел, а након тога иде на суђење у неуставни Суд БиХ.

– Тај Суд је неуставан, има неуставну основу, то је нешто што ми не прихватамо. Сада је и нама стало да дође до тог процеса јер је он толико апсурдан и ништаван да видим шансу да се преко тог процеса суди свом том бешчашћу које је у БиХ наметнуто од стране неименованих странаца – нагласио је Додик за ТВ Прва коментаришући одлазак на наставак суђења 6. децембра.

Наша политика је, сматра Додик, очувати статус Републике Српске, вољу народа за Републиком Српском и у неком тренутку рећи шта ми мислимо – а наш избор није БиХ.

Чињеница да приватнио лице мијења закон нигдје не постоји у свијету, каже Додик, нити постоји могућност да се то спозна у далекој политичкој историји, осим, када су то биле неке окупације.

– Инкриминише ме Тужилаштво у којем сједе мусимани, као и Суд у коме је и у претходном судио муслиман, а који суди и у редовном проступку. Још је упечатљивије и што су сви службеници око судија и тужиоца такође муслимани – истакао је Додик.

Поновио је да је БиХ апсурдна земља.

– Неименовани странац не може да намеће закон, Суд и Тужилаштво немају уставну основу. Једино легигитимно тамо сам ја – поручио је Додик и додао је да брани интересе Срба и Републике Српске.

Додик је навео и да се повратком демократа у Америци вратила стара структура, наводећи да их све зна из ранијег периода када је био функционер, те да су они увели Кристијана Шмита који није именован у Савјету безбједности УН.

Предсједник Српске је подсјетио да је нелегални Шмит донио одлуку да буде кажњен онај који њега не поштује, те да га сада због тога инкриминишу и Суд и Тужилаштво БиХ.

Он је нагласио да је као предсједник Републике обавезан према Уставу да потпише указ који је донијела Народна скупштина.

– Циљ је да се ослаби Српска и ојача унитарна БиХ – истакао је Додик, те додао да је његова политика да очува статус Српске у територијалном и политичком смислу.

Он је рекао да нема право да размишља о томе да би га НАТО трупе могле отети, већ истиче да ради своје послове без оклијевања.

– Чини ми се да не чиним штету другоме, штитим интерес Српске и Срба – рекао је Додик и подсјетио да је раније са четири релевантне адреса добио информације о томе да би га НАТО могао киднаповати.

За министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза је рекао да не говори истину када прича о неким војним камповима у Српској јер је другој страни само важно да држи стереотип о Србима као „лошим момцима“.

Изјавио је и да вјерује у независност Српске и да сматра да ће се то морати десити једног дана.

Додик је рекао да би он могао да буде заслужан за то у некој перспективи.

– Када је у Америци побиједио Доналд Трамп, имао сам намјеру да прогласим независност Републике Српске, а онда су се неки око мене уплашили и то нисам урадио. Морам да кажем да ми је данас жао што нисам. Али, ако би Трамп поново побиједио, мислим да не бих оклијевао – рекао је Додик за ТВ Прва.

Када је ријеч о америчким санкцијама њему и његовој породици, Додик је рекао да је то више немоћ, те да нема право да због свог комодитета жртвује национанлне интересе Републике Српске.

Он је истакао да је поносан на своју породицу, додајући да су они веома свјесни и одговорни људи и да се боре у животу, а да то смета Американцима.

Предсједник Српске је додао да је он бирани функционер и да има право да бира на који начин води политику.

– Кључно питање око мене није више криминал, сада се све свело на реторику, то им смета и то им је погубно – додао је Додик.

Говорећи о односу Србије и БиХ, Додик је рекао да је за Србију релевантно Предјседништво БиХ, а не једна трећина тог предсједништва коју чини Денис Бећировић, који је, како је навео, квазиисторичар и мрзи све српско, износи лажи, али нема потенцијал да нешто учини.

Додик је изјавио да је само снажна и моћна Србија гарант Србима који живе ван ње.

– Избори у Србији су битни за нашу стабилност. Јака Србија је нама важна – рекао је Додик за Телевизију Прва.

Истакао је да је предсједник Србије Александар Вучић сачувао стабилност земље, а да је снага у економији, политчкој моћи, војсци, инфраструктури.

Додик је рекао рекао да ће гласати на изборима у Србији и позвао грађане да дају глас за СНС и патриоте окупљене око те странке.

Он сматра да ће већински Српска гласати за Вучића, те је апеловао на власт Србије да се грађанима Републике Српске дозволи аутоматско држављанство.

Према његовим ријечима, највећи обим послова Српска је имала од Вучића и његовог тима, у односу на све досадашње власти у Србији, наводећи да остали немају довољно политичке снаге и организације да управљају земљом.

– Србији потребан снажан СНС и већина која ће се окупити око предсједника Вучића и та снажна Србија је нама важна – рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар