Предсједник РС

Додик: Ни сила Америке не може да нам наметне да се одрекнемо наше имовине

«ДРАГО МИ ЈЕ ШТО ЈЕ БЛИНКЕН ЧУО ЗА МЕНЕ И ШТО МЕ КОМЕНТАРИШЕ, ПРОБЛЕМЕ ПРАВИ ЊИХОВ АМБАСАДОР МАРФИ»
  • «Што год Блинкен мислио о Путину, он је легитимни предсједник Русије, као што је и Блинкен легитимни државни секретар. То што они њему /Путину/ приписују, па приписију и Американцима свашта – шта да радимо»
  • «Они упорно хоће да нам одузму ресурсе и да их пребаце на проклето Сарајево. Ми не желимо да се то деси, ми не волимо Сарајево. Морају да разумију да је то за нас муслимански центар. Ми идемо тамо само зато што се мора»

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да му је драго да је амерички државни секретар Ентони Блинкен чуо за њега и коментарише га, али је указао да је суштина у лажном информисању амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија о стању у БиХ и у питању имовине које се Српска никада неће одрећи.

– Драго ми је што је тај Блинкен чуо за мене, па ме коментарише. Драго ми је да сам на неком његовом дневном реду, а поготово ми је драго што сматра да сам толико велики да могу да ме упореде са /руским предсједником Владимиром/ Путином, који је несумњиво лидер једне од највећих земаља на свијету – рекао је Додик новинарима у Фочи.

Што год Блинкен мислио о Путину, навео је Додик, Путин је легитимни предсједник Русије, као што је и Блинкен легитимни државни секретар, што треба признати као чињеницу.

– То што они њему /Путину/ приписују, па приписију и Американцима свашта, па шта да радимо – рекао је Додик.

Он је истакао да је суштина у лажном информисању америчког амбасадора у БиХ о стању у БиХ.

– Они су покренули процес одузимања имовине Републици Српској и то се, наравно, неће десити. Не може ни сила Америке да нам наметне да се одрекнемо наше имовине. Они могу отети, али нашом вољом и нашом свијешћу не могу – рекао је Додик.

Нагласио је да су Срби гинули и страдали јер су сматрали да треба да одбране грунт, имовину и слободу. И данас сви слободни људи који живе у Српској разумију да се без ресурса не може.

– Они упорно хоће да нам одузму ресурсе и да их пребаце на проклето Сарајево. Ми не желимо да се то деси, ми не волимо Сарајево. Морају да разумију да је то за нас муслимански центар. Ми идемо тамо само зато што се мора – истакао јер Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар