Предсједник РС

Додик: Њемачка реализује свој тајни план за обрачун са Српском и Србима

"СРПСКИ НАРОД НЕЋЕ ДОПУСТИТИ ДА НАМА УПРАВЉА ЊЕМАЧКА НИТИ ПРИСТАТИ НА КВАЛИФИКАЦИЈЕ БЕРЛИНА“
  • Политика коју води актуелна власт Њемачке крајње непријатељска према Србима и да немају намјеру да се зауставе с тим. Сарацину би било боље да поручи њемачком канцелару да се бави Њемачком и проблемима које тамо има и које је сам створио, а да нас овдје пусте на миру
  • Кад год су се они ангажовали, Срби су то осјетили на својој кожи и страдали највише. Срамота за цијели свијет је то што је допуштено Њемачкој да се на овакав начин обрачунава са Србима
  • То зло треба да зауставе њемачки грађани. То је зло које не мирује и наноси штету цијелој Европи. Инсистирањем на останку нелeгалног Шмита, за којег и сам Сарацин каже да га не признаје дио међународне заједнице, изазвали су највећу кризу од постанка БиХ
  • Обраћање у УН Мунире Субашић, али и Емира Суљагића за којег сви знамо ко је и шта је, као и тврдње удружења жртава да Република Српска радикализује ситуацију имају за циљ да се створи атмосфера да је Српска та која жели сукобе и да се инасталирају трупе

КАКВУ агенду и намјере има Њемачка видјели смо по резолуцији о Сребреници, гдје је све ово вријеме тајно правила планове како да се обрачуна са Српском и Србима, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Увјерили смо се у оно што смо знали од раније – да је политика коју води актуелна власт Њемачке крајње непријатељска према Србима и да немају намјеру да се зауставе с тим. Сарацину би било боље да поручи њемачком канцелару да се бави Њемачком и проблемима које тамо има и које је сам створио, а да нас овдје пусте на миру. Кад год су се они ангажовали, Срби су то осјетили на својој кожи и страдали највише. Срамота за цијели свијет је то што је допуштено Њемачкој да се на овакав начин обрачунава са Србима – додаје Додик.

Како он наводи, урадили су све да зауставе њемачке фирме да овдје улажу, па нису ни у томе успјели.

– Свакодневно нас бомбардују текстовима о наводном рату, пријетњама Српске и другим лажима да би нас уништили и спријечили инвеститоре да долазе, а они опет долазе и остају, и то баш из Њемачке. То зло треба да зауставе њемачки грађани. То је зло које не мирује и наноси штету цијелој Европи. Инсистирањем на останку нелeгалног Шмита, за којег и сам Сарацин каже да га не признаје дио међународне заједнице, изазвали су највећу кризу од постанка БиХ – напомиње Додик.

Каже, да су Њемачка и Америка главни кривци, уз добро познати ангажман Британаца.

– Они све нас држе заробљеним у њиховим борбама за доминацију и утицај на овим простором, како би управљали свим што имамо. Кренули су од имовине и јасно рекли да је то циљ, а сада то реализују кроз пројекте попут резолуције, којима мисле да ће укинути Републику Српску и самим тим олакшати управљање и ресурсима и имовином. То се никада неће десити. Српски народ неће допустити да нама управља Њемачка нити ће прихватити било какве квалификације које долазе од Њемачке – закључује Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик је изјавио и да Република Српска поштује сваку жртву и тугује због сваког изгубљеног живота, сваког човјека без обзира на националност, боју коже и његова опредјељења, али да не може и неће пристати на манипулације и затварати очи на обмане и лажи које долазе од оних који су и сами доживјели такву бол и изгубили некога.

Прича о Сребреници и обраћање у УН Мунире Субашић, али и Емира Суљагића за којег сви знамо ко је и шта је, као и тврдње удружења жртава да Република Српска радикализује ситуацију имају за циљ да се створи атмосфера да је Српска та која жели сукобе и да се инасталирају трупе. То су потврдили и у свом писму, рекао је Додик на молбу Срне да прокоментарише обраћање Субашићеве и Суљагића у УН.

Предсједник Српске је нагласио да је очигледно да су Нијемци дошапнули политичким представницима Бошњака да једино тако могу да им заврше унитаристички босански пројакат, и дали инструкције како и шта да раде.

– Срамно је и тужно на који начин су искориштене жртве у Сребреници. На крају од резолуције неће бити ништа, јер не постоји већинска подршка, жртве ће бити понижене, а односи Срба и Бошњака трајно нарушени – указао је Додик.

Он је рекао да ће Запад постићи шта је хтио – да се скрене пажња са лицемјерне политике коју воде према другим дијеловима свијета гдје се воде сукоби и гдје су страдали муслимани.

– Али, посљедице те њихове политике највише ће осјетити БиХ која неће преживјети. БиХ је већ мртва, а убили су је они који су нас силом саставили, стално роварећи и изазивајући неспоразуме спречавајући нас да сами доносимо одлуке и креирамо рјешења која би била добра за сва три народа, а не само једну страну – истакао је предсједник Српске.

Он је рекао да су сваки договор домаћих политичара уништили странци, предвођени Кристијаном Шмитом и Мајклом Марфијем, јер њима, како је нагласио, не одговора дијалог и рјешења која доносе легитимно изабрани политички представници три конститутивна народа, као ни било какав напредак БиХ који би био на добробих свих њених становника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар