Предсједник РС

Додик: Њемачка својим уплитањем у ствари БиХ показује да није добронамјерна

„ЊЕМЦИ СУ НЕПРИЈАТЕЉСКИМ СТАВОВИМА УЧИНИЛИ НЕМОГУЋИМ РАЗГОВОР СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКЕ“
  • „Изјава њемачког амбасадора да је Денис Бећировић један од најважнијих саговорника Савезне Републике Њемачке показује колико о самој структури БиХ нема појма. Можда је њима Бећировић важан, али у цијелом систему БиХ његов капацитет је такав да без друга два представника у Предсједништву не може ништа“
  • „ОХР нема ништа са европским путем БиХ нити са европским вриједностима јер је потпуна негација свих европских демократских стандарда“
  • Пословање у Републици Српској није и неће бити угрожено. Институције уважавају забринутост дијела привредника због примјене одлуке о наjнижој плати и у наредним данима окупићемо представнике послодаваца. Биће пружена помоћ онима чије пословање ова одлука доводи у питање. Дијелимо њихову забринутост, али исто тако мора да постоји и свијест о важности очувања домаће радне снаге“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Њемачка својом једностраном политиком и уплитањем у све што постоји у БиХ показује да није добронамјерна према народима који овдје живе, што је посљедица промашене политике актуелних власти у тој земљи, чији се резултати могу видјети на улицама највећих њемачких градова.

– Изјава њемачког амбасадора да је Денис Бећировић један од најважнијих саговорника Савезне Републике Њемачке показује колико о самој структури БиХ нема појма. Можда је њима Бећировић важан, али у цијелом систему БиХ његов капацитет је такав да без друга два представника у Предсједништву не може ништа“, написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик је истакао да је чињеница да им је Бећировић једини саговорник јер су својим непријатељским ставовима учинили немогућим било какав дијалог са представницима Српске.

– А ако амбасадор не зна, ево прилике да сад сазна – без Републике Српске и њених представника у БиХ се не може ништа, и било би добро да покажу поштовање према тој незаобилазној чињеници – навео је Додик.

ОХР нема ништа са европским путем БиХ нити са европским вриједностима. Они су потпуна негација свих европских демократских стандарда, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Рекао је да лажни високи представник покушава да одржи лажну причу о томе да заступа европске вриједности.

– Он не заступа никога и ништа – јасно је поручио Додик на Иксу.

Пословање у Републици Српској није и неће бити угрожено. Институције уважавају забринутост дијела привредника због примјене одлуке о наjнижој плати и у наредним данима окупићемо представнике послодаваца, истакао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је рекао да ће бити пружена помоћ онима чије пословање ова одлука доводи у питање.

– Дешавања на глобалном плану утичу на све оно што се дешава у Српској, дијелимо њихову забринутост, али исто тако мора да постоји и свијест о важности очувања домаће радне снаге. Ова одлука задржаће наше раднике и омогућити им достојанствен живот – навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Он је нагласио да свако мора имати услове да оствари правичну накнаду за свој рад и то је нешто што ни у пословном сектору не смије бити игнорисано.

Додик је поручио да ће Република Српска субвенционисати оне чије пословање је угрожено, а оне који покушавају да искористе овакву ситуацију како би додатно профитирали и избјегли да коректно плате свoје раднике подсјетио је да Српска и даље пружа најбоље услове за пословање.

– Рецимо само и овај пут да је електрична енергија у Републици Српској јефтинија него у ФБиХ за 20 одсто. Дакле, цијена струје и даље је на најнижем нивоу, постоје бројне олакшице које дајемо – навео је он.

Додик је најавио разговоре с пословном заједницом и проналажење рјешења.

– Размотрићемо и ниво неопорезивог дохотка. Само немојте пријетити – истакао је Додик.

Он је рекао да жели да привредници успјешно послују, али да то не може ићи преко леђа радника и да популистичке изјаве које имају призвук уцјене, не могу помоћи никоме.

– Они који мисле да им је боље у ФБиХ и тиме пријете, слободно им је путовање, а ми им ни пријетњу тиме нећемо опростити – поручио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар