Вијести Предсједник РС

Додик обећао мјештанима Хрваћана да ће сви локални приступни путеви бити санирани

ТРАСА АУТОПУТА БАЊАЛУКА-ДОБОЈ ОД МАХОВЉАНА ДО ПРЊАВОРА БИЋЕ ГОТОВА НАПРОЉЕЋЕ
  • Начелник Прњавора Дарко ТОМАШ: Радови се одвијају предвиђеном динамиком. Градња ауто-пута је огроман пројекат за нашу општину и драго ми је што видим да су сви људи свјесни значаја овог пројекта

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик обишао је данас градилиште ауто-пута Бањалука-Добој, у мјесној заједници Хрваћани у Прњавору, гдје је мјештанима поручио да ће након завршетка трасе од Маховљана до Прњавора, и сви локални приступни путеви бити санирани.

Додик је трасу обишао заједно са начелником општине Прњавор Дарком Томашем, народним послаником Драгом Калабићем и руководствима јавних предузећа „Аутопутеви” и „Путеви”.

„Овдје смо да видимо како се одвијају радови и прије свега да видимо шта су локални проблеми које треба ријешити. Све што се тиче утицаја изградње на локалне путеве и водотокове ће бити санирано као што је и на осталим дијеловима трасе ауто-пута”, рекао је Додик новинарима у Хрваћанима.

Он је истакао да општина и „Аутопутеви” имају оквиран уговор везано за ово питање.

„Свакако, ситуација на овом локалитету мора бити боља него што је била, а не угрожена. Имамо потпуно разумијевање свих фактора који су овдје окупљени и људи из ових мјесних заједница, активиста и свих оних који су заинтересовани за опште добро и побољшање општег стања”, поручио је Додик.

Директор „Аутопутева Републике Српске” Душан Топић истакао је да су из овог предузећа од почетка градње ауто-пута Бањалука-Добој наглашавали да ће након завршетка радова на ауто-путу стање са локалним путевима бити боље него прије радова.

„Сви радови на ауто-путу требали би бити готови на прољеће, најкасније љето идуће године”, рекао је Топић.

Начелник Прњавора Дарко Томаш изразио је задовољство што је радове обишао предсједник Републике, те нагласио да се они одвијају динамиком како је и предвиђено.

„Градња ауто-пута је огроман пројекат за општину Прњавор и оно што ми је драго јесте да видим да су сви људи свјесни значаја овог пројекта”, нагласио је Томаш.

Он је захвалио руководствима „Аутопутева“ и „Путева“, јер су у овој години имала одличну сарадњу.

„Све приступне путеве на подручју гдје је већ завршена траса ауто-пута су санирали и увјерен сам да ће сљедеће године, како се и овдје буду завршавали радови на главној траси, да ће тако бити санирани и сви приступни путеви”, поручио је Томаш.

Он је додао да је мјештанима Хрваћана било потребно да добију такву подршку, не само од њега и руководства „Аутопутева“, него и од највишег руководства Републике Српске.

„Заједно са њима ми смо ушли у све ове активности и увјерен сам да ћемо их завршити на прави начин и да општина Прњавор овим постаје богатија за највећи пројекат у Републици Српској и развојну шансу за наредних 50 година”, рекао је Томаш.

Народни посланик Драго Калабић рекао је да су мјештани овог краја добили потврду да ће бити санирана сва штета настала приликом изградње ауто-пута, те поручио да су грађани увијек били уз изградњу ауто-пута.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар