Предсједник РС

Додик: Очекујем ослобађајућу пресуду – у том случају ћу тужити БиХ за надокнаду штете

„ЈОШ ЈЕДНОМ СЕ ПОКАЗАЛО ДА СУ СУД И ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОЛИТИЧКИ И ДА СУ ПОД УТИЦАЈЕМ СТРАНАЦА“
  • Милорад ДОДИК се обратио судији Мирсаду Стрики: У оптужници стоји да сам оптужен јер сам поштовао Устав Републике Српске. Устав Српске је усаглашен са Уставом БиХ и Дејтонским споразумом. Обустави поступак ако желиш да сачуваш образ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик обратио се данас у судници, први пут од почетка процеса који се пред Судом БиХ води против њега због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

– У оптужници стоји да сам оптужен јер сам поштовао Устав Републике Српске. Имао сам прилику и одлучио сам први пут да се обратим судији и да му кажем да је Устав Српске усаглашен са Уставом БиХ и Дејтонским споразумом – рекао је Додик у обраћању новинарима након појављивања пред судијом којем је рекао да „обустави поступак ако жели да сачува образ“.

Додик је истакао да се још једном показало да су Суд и Тужилаштво БиХ политички инстурисани и да су под утицајем странаца.

– Ово је чисто политички процес коме не помажу правне чињенице – рекао је он.

Додик је рекао да је раздвајањем поступка против њега и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, судија доказао да је он циљ ове афере.

Предсједник Српске је рекао да очекује ослобађајућу пресуду и да ће у том случају тужити БиХ за надокнаду штете.

– Уколико буде тако, БиХ ће морати да плати високу казну за неспособне тужиоце – поручио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар