Одабрано Предсједник РС

Додик: Одлагање сједнице ГС УН о Сребреници резултат је и напора политичких представника Срба

УКАЗАО ДА ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДА ПОВОДОМ „РЕЗОЛУЦИЈЕ“ ПОСТОЈИ И „КРИЗА ПРЕДЛАГАЧА“
  • Предсједник РС: „Сада се у то, колико ја имам информације, укључују и неке друге димензије. Најбоље би било да се то не деси, али ако се и деси, то ће несумњиво изазвати озбиљан политички и сваки други куршлус у самој БиХ“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Репиблике Српске Милорад Додик рекао је да одлагање сједнице Генералне скупштине УН о резолуцији о Сребреници указује да је очигледно да у вези са тим постоји криза предлагача и да су успјели напори политичких представника Срба да објасне да би то могао да буде већи проблем од било каквог рјешења.

– Очигледно је да су и напори српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, као и предсједника Србије Александра Вучића, па и нас који смо на тим питањима радили, успјели, јер смо некима објаснили да би то био већи проблем, него било какво рјешење – наводи Додик.

Како је истакао, било би боље да се приједлог резолуције не усвоји, али уколико дође до тога, у БиХ ће таква ситуација изазвати озбиљне проблеме.

– Сада се у то, колико ја имам информације, укључују и неке друге димензије. Најбоље би било да се то не деси, али ако се и деси, то ће несумњиво изазвати озбиљан политички и сваки други куршлус у самој БиХ – рекао је Додик.

Подсјетио је да криза произлази из чињенице да је приједлог (резолуције) донесен унилатерално, од стране амбасадора БиХ при Уједињеним нацијама Златка Лагумџије, те да то није званичан став БиХ.

Предсједник Српске је истакао да је идеја била да се сједница Владе Српске одржи у Сребреници 2. маја, на дан када је била предвиђена сједница Генералне скупштине УН на којој је требало да се гласа о резолуцији о Сребреници.

Рекао је да ће разговарати са премијером Српске Радованом Вишковићем да буде одгођена.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар