Одабрано Предсједник РС

Додик: ОХР је реметилачки фактор у БиХ и зато га треба укинути

ЊЕГОВ АПАРАТ ИМА ВИШЕ СТОТИНА ЉУДИ КОЈИ - ДА БИ ОПСТАЛИ - ИЗМИШЉАЈУ ПОСЛОВЕ И НАМЕЋУ РЈЕШЕЊА
  • Дошло се у ситуацију да су избори расписани по Шмитовом наметнутом изборном закону јер то хоће муслимани у Сарајеву. То је директно мијешање у изборни процес и то нећемо допустити јер радимо у складу са вољом народа, а с циљем да сачувамо Српску и повећамо њену аутономију и да у одређеном тренутку, који ће се указати, прогласимо њену независност

То је наш програм, као што је њихов да по сваку цијену држе демонтирану Српску, што је за нас непријатељски чин

ВЛАСТИ Српске годинама указују да је ОХР реметилачки фактор који прави бројне проблеме и интервенције које негативно утичу на опстанак БиХ и зато га треба укинути, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Кристијан Шмит је нелегално изабран када је ријеч о релевантним органима УН, док је ОХР нарастао на више стотина службеника, што је значајан апарат који је себе морао да храни, измишља послове, намеће рјешења, као и проблеме да би могао да опстане – поручио је Додик.

Нагласио је да Српска не признаје Шмита, нити спроводи његове одлуке:

– Његове интервенције у Изборни закон бациле су БиХ деценије уназад, иако у демократском свијету о томе договор и консензус треба да постигну субјекти у изборном процесу, а не неко са стране који као Шмит нешто прописује – поручио је Додик.

Пре његовим ријечима, дошло се у ситуацију да су избори расписани по Шмитовом наметнутом изборном закону јер то хоће муслимани у Сарајеву.

– То је директно мијешање у изборни процес и то нећемо допустити јер радимо у складу са вољом народа, а с циљем да сачувамо Српску и повећамо њену аутономију и да у одређеном тренутку, који ће се указати, прогласимо њену независност. То је наш програм, као што је њихов да по сваку цијену држе демонтирану Српску, што је за нас непријатељски чин – рекао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар