Предсједник РС

Додик оптужио америчку амбасадорку да покушава да прекроји резултате избора у БиХ

ОТКРИО ДА ЈЕ МОРИН КОРМАК РАДИ ТОГА ДОЛАЗИЛА И У ЦЕНТРАЛНУ ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ БиХ
  • „Разумијем њену озлојеђеност, а она је везана за чињеницу да њени ‘пулени’ нису прошли. Сада покушава нешто да учини како би испроблематизовала ту ствар. Једини надлежан орган је ЦИК, а она је на њега покушала да изврши утицај. Само о томе нико није писао, нико није имао информације да је она тамо била и тражила управо неке приче о нерегуларностима. И то ничим није доказала”
  • Иронично  обећао да ће се као члан Предсједништва БиХ, заложити да се промијени Изборни закон БиХ и да у њему пише да гласове од сада броји само америчка амбасадорка Морин Кормак. Док год буде жива

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је америчка амбасадорка у Сарајеву, Морин Кормак, вршила притисак на чланове Централне изборне комисије БиХ.

Додик је, за Радио телевизију РС, рекао да је Кормакова озлојеђена због тога што нису њени „пулени” побиједили на изборима.

Изабрани српски члан Предсједништва БиХ и актуелни предсједник Републике Српске је истакао да је чињеница да је Кормакова била у ЦИК-у БиХ јуче или прекјуче, те да је покушала да изврши утицај на чланове ЦИК-а.

„Разумијем њену озлојеђеност, а она је везана за чињеницу да њени ‘пулени’ нису прошли. Сада покушава нешто да учини како би испроблематизовала ту ствар. Једини надлежан орган је ЦИК, а она је на њега покушала да изврши утицај. Само о томе нико није писао, нико није имао информације да је она тамо била и тражила управо неке приче о нерегуларностима. И то ничим није доказала”, изјавио је Додик, преноси Танјуг.

Иронично је примјетио да је једина нерегуларност то што гласове не броји госпођа Кормак.

„Ја, сада као члан Предсједништва БиХ, заложићу се да промијенимо Изборни закон и да у њему пише да гласове од сада броји само америчка амбасадорка Морин Кормак. Дакле, докле год је жива, да не буде никаквих проблема, да жена има неко задовољство овдје у БиХ”, навео је Додик чија СНСД је са коалиционим партнерима освојила апсолутну власт у РС и на нивоу БиХ.

Додик је нагласио да је јуче ОЕБС објавио да су избори били фер и коректни.

И Парламентарна скупштина Савета Европе је рекла да је све било у реду. Централна изборна комисија је та која о томе одлучује. Нема никаквих дојава полиције да је било неких ствари. И она сад, само зато што нису прошли њени ‘пулени’, покушава нешто ту да направи. То је невјероватно. Та дрскост је невјероватна. Једини лијек је да је предложимо да она доживотно броји гласове”, додао је Додик.

Напоменуо да Кормакова шаље супротне поруке од предсједника САД Доналда Трампа.

„Она буквално ради против онога што смо чули од предсједника САД Доналда Трампа, који се залаже да се не мијешају у унутрашња питања других земаља. Али, очигледно да, ево, сад Кормакова није престала”, закључио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар