Предсједник РС

Додик: Ово је политички процес – нови судија дошла са унапријед припремљеним одговорима

УПОЗОРИО ДА СУ У СУДНИЦИ ЗАСТАВЕ БиХ И ТЗВ. АРМИЈЕ БиХ – БЕЗ ЗАСТАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Реакција на то што је умјесто Мирсада СТРИКЕ у судницу дошла Сенка УЗУНОВИЋ: „Морали смо бити упознати са променом судије. Ни ја ни одбрана нисмо били обавјештени“
  • Кристијану Шмиту и свима који стоје иза његових наметања, поручио: „Једини орган у БиХ, који може да доноси законе је Парламентарна скупштина“
  • Међу окупљенима испред комплекса правосудних институција БиХ су били и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, те министри у Влади Републике Српске – Денис Шулић, Ален Шеранић, Зора Видовић, Петар Ђокић, као и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић

У СУДУ БиХ данас је прочитана оптужница у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Сљедеће рочиште је заказано за 6. март.

Додик је након одржаног рочишта рекао да је нови судија (Сенка Узуновић) дошла са задатком, као да је имала унапријед припремљене одговоре и да све указује да се ради о политичком процесу:

– Морали смо бити упознати са промјеном судије. Ни ја ни одбрана нисмо били обавјештени. То нема логике – рекао је Додик.

Рекао је да је из цијеле оптужнице Тужилаштво само читало онај дио који се односи на њега.

Додао је да је – ако је раздвојен процес – морала да се направи нова оптужница.

– Они ће оптужницу за в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића сада читати одвојено. То је непоштовање права људи који учествују у овом процесу. Још једна ствар су двије истакнуте заставе у Суду БиХ, тзв. Армије БиХ и БиХ, без заставе Републике Српске, на шта сам их већ упозорио – изјавио је Додик.

Додик је истакао да су то небулозе правне природе.

– Једини орган у БиХ, који може да доноси законе је Парламентарна скупштина – навео је предсједник РС који је по изласку из Суда БиХ дочекан аплаузом.

Пред Судом БиХ и данас су се окупили грађани и званичници који су пружили подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Међу окупљенима испред комплекса правосудних институција БиХ су били и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, те министри у Влади Републике Српске – Денис Шулић, Ален Шеранић, Зора Видовић, Петар Ђокић, као и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић.

Такође: и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, те замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Подршку предсједнику Српске пружили су и представници Срба у Федерацији БиХ, представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, велики број одборника у локалним заједницама, студенти, директори јавних предузећа и бројни функционери.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар