Предсједник РС

Додик: Партије око „Тројке“ главни су кривци за неуспјех БиХ на европском путу

УПОЗОРИО ДА ЕУ ВИШЕ НИЈЕ АТРАКТИВНА КАО ШТО ЈЕ БИЛА И ДА “ЕВРОПСКИ ПУТ” НЕ МОЖЕ БИТИ ИЗНУЂИВАЊЕ
  • Предсједник Српске навео да састанак представника владајућих политичких партија у Мостару још није потврђен, па нагласио: “Мора се бити оптимиста 10.000 пута већи од лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића да би се могло вјеровати у БиХ”

ПАРТИЈЕ из ФБиХ окупљене око „Тројке“ главни су кривци за неуспјех БиХ на европском путу, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Истакао је да не важи све што је на састанку са „Тројком“ договорено или се мислило да је тако, те да се поставља питање шта значи европски пут БиХ, као и да је прича о овоме стално изнуђивање.

– Говори се о усвајању закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности, а одвајањима на основно и апелационо одјељење Суда БиХ потврђује се да све што је до сада било пресуђено није имало основа и било је незаконито и противправно. Овакав пропис већ постоји у БиХ, а да није спорно ни оно што је договорено – каже Додик.

Навео је да ЕУ није више атрактивна прича као што је била и свима је то јасно, а најјача економија, као што је Њемачка, губи примат.

Он је навео да састанак представника политичких партија у Мостару није потврђен, него је само понуђено да буде одржан.

Мора се, оцијенио је Додик, бити оптимиста 10.000 пута већи од лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића да би се нешто могло вјеровати у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар