Предсједник РС

Додик: Поново се појавио неки Рудоња који хоће да отме земљу Србима

НА КОЧИЋЕВОМ ЗБОРУ НАГЛАСИО: СРБИ СЕ БОРЕ ЗА СРПСКУ И СРБИЈУ, ЊИХОВА ДРЖАВА НИЈЕ БиХ
  • „Срби су народ који заслужује слободу, али једнако народ коме не дају слободу. Срби су народ којем не дају да буде свој на своме, како у Кочићево, тако и у данашње вријеме. Не читати Кочића данас значи не знати ништа о српском народу који је највише страдао у Другом свјетском рату. Кроз историју, а и данас, западне силе нису дозволиле хомогенизацију српског националног бића на овом простору“
  • Предсједник РС рекао да је, на неки начин, њега и Кочића повезала судбина, да ће и он ускоро „на неко суданије“: И ја ћу ускоро пробати на исти начин, као Кочић, то да кажем и да их омаловажим. Водим борбу за српски језик, земљу, слободу, културу и традицију“

ПETAР Кочић је несумњиво савремен и читати његова дјела, значи разумјети данашње вријеме, поручио је у Стричићима предсједник Републике Српске Милорад Додик.

На централној манифестацији „58. Кочићевог збора“ рекао је да је ово вријеме када се поново појавио „неки Рудоња“, који хоће да отме земљу Србима, а они му пркосе, не желећи то да прихвате.

Он је рекао да се Срби боре за Републику Српску и Србију и да њихова држава није БиХ.

– Срби су народ који заслужује слободу, али једнако народ коме не дају слободу. Срби су народ којем не дају да буде свој на своме, како у Кочићево, тако и у данашње вријеме – додао је Додик.

Додик је рекао да не читати Кочића данас значи не знати ништа о српском народу.

Он је поновио да је српски народ највише страдао у Другом светском рату, те да кроз историју, а и данас, западне силе нису дозволиле хомогенизацију српског националног бића на овом простору.

Додик је рекао да је, на неки начин, њега и Кочића повезала судбина, да ће и он ускоро „на неко суданије“.

– И ја ћу ускоро пробати на исти начин, као Кочић, то да кажем и да их омаловажим – рекао је Додик и истакао да води борбу за српски језик, земљу, слободу, културу и традицију.

Према Додиковим ријечима, Република Српска добро стоји, о томе свједочи и све што је урађено на Кочићевој Мањачи.

Додик је рекао да је Кочић српска историја, вриједност и српски мит, а да српски народ остаје окупљен око идеје државе и слободе.

Он је истакао да без Републике Српске овдје нема државе, нема слободе, Срба, ни „Кочићевог збора“.

– Читав овај крај већ деценијама долази да обиљежи Кочићево име, које је било велико. Народни трибун, који се борио за слободу свог народа, а није размишљао о свом статусу. Био је и народни посланик и човјек који је обиљежио епоху борбе српског народа за слободу тада под влашћу Аустругарске монархије – нагласио је Додик.

Додик наглашава да треба читати Кочића јер

имамо идентичну ситуацију и данас:

– У овом времену имамо страног намjесника Нijемца, који покушава да, као у Кочићево врijеме, намеће своју вољу на штету Срба, да нам одузме имовину. Зато треба да читамо Кочићева дjела и да се окупљамо око Кочићеве оставштине. Драго ми је да видим наше људе не само из Крајине, већ из Србије и свих осталих регија.

– Зато се морамо борити за Републику Српску. Живјела Република Српска и живјела Србија – поручио је Додик.

Након обраћања, предсједник Српске се придружио окупљенима у народном весељу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар