Предсједник РС

Додик: Понудићемо ФБиХ да се мирно раздружимо, а да 3-5 година остану монетарни и фискални систем

АМЕРИКАНЦИ СУ ДОБРО УРАДИЛИ ШТО СУ ПОСТАВИЛИ ГРАНИЦУ ИЗМЕЂУ ЕНТИТЕТА - ДА СЕ ОКО ЊЕ НЕ СВАЂАМО
  • Одвојићемо двије службе да се стално не би причало шта коме припада од индиректних пореза. Остаће конвертибилна марка и механизам договарања између страна – Републике Српске и Федерације БиХ
  • Срби неће ратовати, али ће се бранити, у шта нико не треба да сумња, јер се у историји нису повлачили

ПРЕДСЈЕДНИК Републикр Српске Милорад Додик изјавио је да ће бити финализован приједлог политичког разграничења са Федерацијом БиХ, те да ће једног дана распад БиХ постати чињеница.

– Американци, без обзира колико били зли, направили су границу између ентитета и поставили ту линију да не морамо да се свађамо око ње – рекао је Додик за Аваз телевизују.

Он је подсјетио да је Европа, која је на почетку покушавала да спасе Југославију, на крају прва подржала њен распад.

– Једног дана ће распад БиХ постати чињеница уз огромне напоре странаца који ту нешто чине. Бошњаци су погријешили зато што нису као највећи и најодговорнији народ у БиХ са Србима и Хрватима видјели како даље и шта треба. Мислим да гријеше ако мисле да БиХ може бити успјешна без неке врсте задовољења Срба и Хрвата – навео је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да није ни за какво друго раздруживање, осим за мирно.

– Политички и територијално се раздружимо. Остаће три до пет година монетарни и фискални систем. Одвојићемо двије службе да се стално не би причало шта коме припада од индиректних пореза. Остаје конвертибилна марка и механизам договарања између страна Републике Српске и Федерације БиХ – појаснио је Додик.

Он је указао да тренутно стање не води нигдје, једино у ескалацију неких проблема, поручујући да Срби неће ратовати, али да ће се бранити, у шта нико не треба да сумња, јер се у историји нису повлачили.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар