Одабрано Предсједник РС

Додик: Посјета премијера Орбана доказ да је Српска схваћена и прихваћена

„ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ МАЂАРСКЕ И ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ДОДАТНО СУ УЧВРСТИЛИ НАШЕ ОДНОСЕ“
  • „Сам Орбан је рекао да постоје људи који подржавају статус Републике Српске, али не смију то наглас да кажу. И то је добар корак. Знам конфигурацију тих људи који су спремни да по Западној Европи говоре у кулоарима, али нису спремни да се јавно заложе, јер рачунају да залагати се за правичну ствар овдје, а то је позиција Република Српске, може да им угрози комодитет. То не замјерам“

САРАДЊА Мађарске и Српске је дугорочно усмјерена на реализацију што више привредних пројеката, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Посјета делегације Мађарске и Економски форум додатно су учврстили наше односе – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик je изјавио да је посјета премијера Орбана доказ да је Република Српска схваћена и прихваћена, као и да је сам Орбан јуче говорио о томе да постоје људи који подржавају статус Републике Српске, али не смију то наглас да кажу.

– И то је добар корак. Знам конфигурацију тих људи који су спремни да по Западној Европи говоре у кулоарима, али нису спремни да се јавно заложе, јер рачунају да залагати се за правичну ствар овдје, а то је позиција Република Српске, може да им угрози комодитет. То не замјерам – нагласио је Додик.

Подсјећамо, мађарски премијер Виктор Орбан предводио је јуче делегацију Владе Мађарске и привредника током посјете Републици Српској.

Орбан је од предсједника Републике Српске Милорада Додика примио највише одликовање Српске – Орден Републике Српске на огрлици, који му је додијељен поводом Дана Републике – 9. јануара.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар