Предсједник РС

Додик: Предсједник Ердоган веома заинтересован за градњу аутопута Београд-Сарајево

„ЗА НАС ЈЕ ВАЖНО ДА МОЖЕМО ПОЧЕТИ ДА РАДИМО НА ДИОНИЦАМА У СРПСКОЈ - НЕ ЧЕКАЈУЋИ ФБиХ“
  • Турском лидеру предочио да је за Српску прихватљива само уставна БиХ, која је високо децентрализована. Инсистирао да се поштују међународни споразуми и да се прекине са спољном интервенцијом

Извор: РТРС

РАЗГОВАРАЛИ смо о разним пројектима у Српској, прије свега о изградњи ауто-пута, што је био и кључни разговор са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који је веома заинтересован да дође до изградње ауто-пута Београд-Сарајево, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Имали смо један веома сложен и садржајан дан, који је почео са низом састанака са одређеним привредницима – истакао је Додик у Анталији, након састанка са Ердоганом.

Додик истиче да мисли да за аутопут постоји једно добро рјешење, да је остало само да се спроведу одређене процедуре.

– Услови који се овдје нуде за то су нама веома прихватљиви, та процедура ће се морати завршити у што скоријем периоду, како би се кренуло у реализацију. Са Ердоганом сам разговорао и о одређеним елементима пољопривредне сарадње и политичке ситуације. Оно што је за нас важно, да можемо радити на дионицама путева у Српској, не чекајући Федерацију. Имамо добар договор о тој реализацији – истиче Додик.

Када је ријеч о политичкој ситуацији, Додик наводи да је са Ердоганом разговарао о БиХ, гдје је напоменуо да је за Српску прихватљива само уставна БиХ, која је високо децентрализована.

– Да се поштују међународни споразуми и да се прекине са спољном интервенцијом – напомиње Додик.

Предсједник Српске се такође састао и са министром спољних послова Сергејом Лавровом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар