Предсједник РС

Додик: Рећи ћу француским сенаторима да Шмитове одлуке морају бити повучене

„РЕЋИ ЋУ ИМ И ДА ЈЕ СРАМНО ШТО ШМИТА ПОДРЖАВАЈУ БЕРИТАНЦИ, АМЕРИКАНЦИ И НИЈЕМЦИ“
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Предочићу им и да ће Република Српска, уколико не буду повучене Шмитове одлуке, донијети свој изборни закон и спровести изборе. Волио бих да француски партнери разумију наш однос према томе
  • „Ми желимо мир и стабилност и да се уважава српски национални интерес, као што се уважавају други интереси. Косово не може да се отме Србима и не може да се урушава Република Српска“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик информисаће чланове француског Сената о стању у БиХ и притисцима на Републику Српску и њено руководство и јасно рећи да Република Српска није за приступање НАТО.

Додик је за РТРС рекао да је Република Српска неутрална и да неће приступити ниједном војном савезу.

Он је навео да ће француске сенаторе информисати и о одлукама лажног високог представника Кристијана Шмита које су угрозиле пут БиХ ка ЕУ.

– Срамна је улога Шмита и оних који га подржавају – Британаца, Американаца и Нијемаца. Они су зауставили тај пут, а то се може рјешити тако што ће се повући те одлуке – истакао је предсједник Републике Српске.

Он је рекао да ће Република Српска, уколико не буду повучене Шмитове одлуке, донијети свој изборни закон и спровести изборе.

– Волио бих да француски партнери разумију наш однос према томе – рекао је Додик.

Захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу за бригу о Републици Српској и јасно изречен став да Српску не може нико укинути.

– Ми желимо мир и стабилност и да се уважава српски национални интерес, као што се уважавају други интереси. Косово не може да се отме Србима и не може да се урушава Република Српска – поручио је Додик.

Он је истакао да се покушаји урушавања Српске огледају кроз настојања да јој се отме имовина.

Током тродневне посјете Паризу, предсједник ће разговарати и са представницима српске дијаспоре у Француској, али и са бројним представницима јавног, политичког, културног и економског живота Француске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар