Предсједник РС

Додик: Републици Српској треба да припадне мјесто главног преговарача са ЕУ

„ЗАКОН О УСТАВНОМ СУДУ БиХ ЈЕ МЕЂУ 14 ПРИОРИТЕТА - ИНСИСТИРАМО НА РЈЕШАВАЊУ ПИТАЊА ЊЕГОВОГ САСТАВА“
  • „Министар је Бошњак, замјеник је Хрват. Задовољени су сви у преговарачком процесу када је ријеч о Федерацији. Ми ћемо то тражити“
  • „Односи на глобалном нивоу врло сложени. У Српској смо итекако свјесни тога. У региону не постоје околности и фактори који би могли довести у питање безбједност у Српској. Желим да похвалим полицију Српске“

Извор: РТРС

ГЛАВНИ преговарач са Европском унијом треба да буде из Републике Српске, поручио је предсједник Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Нагласио је да СНСД подржава европски пут.

– Поздрављамо то што је најављен преговарачки статус. Очекујемо да залагања наше партије за европски пут буду препозната – навео је Додик.

Рекао је да је на Извршном комитету наглашено да је потребно потпуно поштовање механизма координације, те истакао да сматра да Републици Српској треба да припадне мјесто главног преговарача.

– Министар је Бошњак, замјеник је Хрват. Задовољени су сви у преговарачком процесу када је ријеч о Федерацији. Ми ћемо то тражити – навео је Додик.

Рекао је да је СНСД одувијек био за рјешавање 14 приоритета у пакету.

– Закон о Уставном суду је дио тих приоритета и на рјешавању питања састава Уставног суда инсистирамо – рекао је Додик.

Истакао је да Извршни комитет анализирао економску и безбједносну ситуацију у Српској.

– Политичка ситуација у Републици Српској поприма елементе локалних избора и веома је јасно да коалиција која је на власти остаје чврсто окупљена и чврсто повезана – јасан је Додик.

Истакао је да желе грађанима да и даље осигурају безбједнст која је до сада била несумњива.

– Примјећујемо да опозиција покушава да се консолидује, што је легитимно у изборној години – навео је Додик.

Каже да су односи на глобалном нивоу врло сложени.

– У Српској смо итекако свјесни тога. У региону не постоје околности и фактори који би могли довести у питање безбједност у Српској. Желим да похвалим полицију Српске – рекао је Додик.

Додик је изјавио је да је буџетско финансирање у Српској стабилно, те да се редовно измирују све обавезе, као и да се води рачуна да све локалне заједнице буду солвентне и креатори инвестиционе потрошње.

Додик је рекао да ће Република Српска у наредних неколико седмица измирити све своје обавезе доспјеле за прошлу године, те појаснио да су то само техничка питања и ствари, које нису могле бити обрачунате раније.

Извршни комитет је закључио да је СНСД снажна политичка партија која ће у свим градовима и општинама понудити своје кандидате, навео је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар