Предсједник РС

Додик: Република Српска ће обуставити сваку сарадњу са НАТО

НАГЛАСИО: СРПСКА НИЈЕ ДОЗБОЛИЛА ДА БиХ ПРИЗНА ТЗВ. КОСОВО, НИТИ ДА УВЕДЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ
  • „Сви људи из Српске који раде на тим питањима – више то неће радити. Од замјеника министра у Савјету министра и министара у Влади Српске до свих оперативаца на тим питањима, закључно са комисијом у којој сједи један број Срба коју је именовао Савјет министара“
  • „Ми не можемо да будемо члан НАТО савеза, не због сукоба Украјине и Русије. Па ми смо то и прије говорили. Шта сад треба да се бојимо НАТО савеза и да кажемо да смо се прошли пут шалили. Не нисмо се шалили, сада смо одлучнији“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска не жели да уђе НАТО савез и обуставиће све активности сарадње са том алијансом.

Додик је рекао да сви људи из Српске који раде на тим питањима више то неће радити.

– Од замјеника министра у Савјету министра и министара у Влади Српске до свих оперативаца на тим питањима, закључно са комисијом у којој сједи један број Срба коју је именовао Савјет министара. У том погледу ми ћемо прекинути да радимо – рекао је Додик.

Додик је навео да Република Српска ништа нема од њих, осим сталног тражења нечега, а то нешто је базично за Српску.

– Ми не можемо да будемо члан НАТО савеза, не због сукоба Украјине и Русије. Па ми смо то и прије говорили. Шта сад треба да се бојимо НАТО савеза и да кажемо да смо се прошли пут шалили. Не нисмо се шалили, сада смо одлучнији – додаје Додик.

Како Додик истиче, Република Српска не жели да се сврстава ни на једну страну.

Српска није дозволила да се на нивоу БиХ донесе било каква одлука о санкцијама Русији. Видимо да овдје неки више вјерују Бриселу него званичним органима у Српској, рекао је предсједник РС реагујући на изјаву лидера ПДП-а Бранислава Бореновића да се БиХ придружила санкцијама ЕУ против Руске Федерације.

Додик је подсјетио да је „Српска та која није дозволила да се призна тзв. Косово, нити да се уведу санкције Русији“.

– У Српској постоји опозициона структура која има своје бриге које нису мале и које су они сами себи наметнули. Не желимо да се бавимо њима. Покушавају да побјегну од теме раскола који имају тако што ће пласирати лаж да ми то коментаришемо. Они се никада нису изјаснили о питању самосталности Републике Српске. Данас су највећи противници управо те приче – рекао је Додик.

Каже да опозиција износи ставове исте као и политичари из ФБиХ.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар