Предсједник РС

Додик Република Српска је формирана да једног дана буде држава

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У БЕОГРАДУ ПОВОДОМ ДАНА СРПСКЕ И 31. ГОДИШЊИЦЕ ЊЕНОГ ПРВОГ УСТАВА
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Косово нећемо никада изгубити, ако га сами не признамо. Нема више братства и јединства. Ни један српски политичар не смије да продаје идеју да је то могуће. Суживот да, али ништа више од тога
  • Нама не треба никакав рат, ми ћемо политиком доћи до наших права. На простору БиХ данас влада мир. Срби не знају да мрзе, али осјећам да с друге стране мрзе мене, зато што браним Републику Српску

РЕПУБЛИКА Српска има снагу, па и ону политичку, и формирана је да буде држава, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на Свечаном пријему поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава у Београду.

– Мораће сви да уваже наше присуство и наш глас. Нећемо у НАТО. Ми не заборављамо ко нас је бомбардовао – истакао је Додик.

Додик је поручио да је 9. јанауар дан када је Република Српска одлучила да постоји.

– Био сам тамо те 1992. године, поносан што припадам једној генерацији, која је заокружила Републику Српску и шта ће даље да брани. То је најважнији датум Срба с друге стране Дрине. Да нисмо то урадили, нестали би. Не би нас било. Погледајте ФБиХ, и све вам је јасно, тамо су Срби статистичка грешка – поручио је Додик.

Додик је нагласио да Дан Републике не може да оде из историје српског народа.

– Устав су написали најумнији људи нашег народа. Странци стално хоће да се ми бавимо сами собом. Нисмо остали без памети, али ни без љубави према Републици Српској. Она је формирана да једног дана буде држава. Преживјели смо под силним притисцима много дуже него неке друге творевине на овим просторима – рекао је Додик.

Додик се дотакао српског народа у региону али и на Косову и Метохији.

– Косово нећемо никада изгубити, ако га сами не признамо. Нема више „братства и јединства“. Ни један српски политичар не смије да продаје идеју да је то могуће. Суживот да, али ништа више од тога – поручио је Додик.

БиХ види да постоји само ако ће се поштовати Дејтонски мировни споразум.

– Нама не треба никакав рат, ми ћемо политиком доћи до наших права. На простору БиХ данас влада мир. Срби не знају да мрзе, али осјећам да с друге стране мрзе мене, зато што браним Републику Српску – истакао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар