Предсједник РС

Додик: РС је за рјешавање граничног спора са Србијом онако како је предложио Београд

СА БРНАБИЋ НА ЈАХОРИНИ И О ГРАДЊИ ДВИЈЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ОД ПО 40 МЕГАВАТА
  • У разговору учествовала и Жељка Цвијановић, а било ријечи и о уједначавању школских програма у националним предметима у РС и Србији, те о потреби да се у оквиру националне академије јавне управе у Србији школује и кадар из РС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су односи РС и Србије најбољи до сада и да постоје врло конкретни облици сарадње.

Додик је после састанка са премијерком Србије Аном Брнабић на маргинама Економског форума на Јахорини рекао да РС подржава рјешавање граничног спора БиХ и Србије на начин који је раније предложио званични Београд, пренио је сарајевски портал Вијести.ба.

Он је захвалио премијерки Србије на помоћи Владе Србије од 10 милиона евра Републици Српској, која ће бити потрошена за нове школе, вртиће и путну инфраструктуру.

„Капиталан пројекат је пут од Фоче до Чемерна, који ћемо градити уз помоћ средстава Владе Србије“, казао је предсједник РС.

Додик је рекао да се разговарало и о мосту између Братунца и Љубовије, наводећи да је Србија урадила свој дио посла, те да је остало да се ријеши проблем на страни БиХ и власти БиХ.

„Влада РС је одлучила да ће све спорне ствари преузети на себе да се тај посао заврши што је прије могуће и о томе смо упознали премијерку Брнабић“, нагласио је он.

Према његовим ријечима, разговарало се и о уједначавању школскиј програма у националним предметима у РС и Србији, те о потреби да се у оквиру националне академије јавне управе у Србији школује и кадар из РС.

Споразум ће бити потписан крајем августа, када ће бити одржана заједничка сједница влада РС и Србије у Требињу, најавио је Додик.

Састанку је присуствовала и премијерка РС Жељка Цвијановић, а разматране су и могућности изградње двије хидроелектране од по 40 мегавата заједничким средствима Србије и РС, које би биле заједничко власништво двије владе.

(Бета)

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар