Предсједник РС

Додик: Русија је наш партнер и политички истомишљеник, али и – правична страна историје

ПРЕСЈЕДНИК СРПСКЕ ПОВОДОМ ОТВАРАЊА КАНЦЕЛАРИЈЕ АМБАСАДЕ РФ У БАЊАЛУЦИ
  • Милорад ДОДИК: Сви осим Русије су ушли у ревизију Дејтонског споразума. У ФБиХ су прихватили интервенцију међународног фактора. Српска није реметилачки фактор. Ми само тражимо враћање на изворни Дејтон. Нећемо их сада промовисати, довољно је да они знају
  • „Ми имамо наше снове, које ћемо знати да реализујемо. Подијелићемо их са нашим руским пријатељима зато што су се показали да нас разумију у тешким временима по нас“

Извор: РТРС

РУСКА Федерација је наш партнер, политички истомишљеник, и ми у Русији видимо правичну страну данашњег времена, али и историје, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свечаности приликом отворања Канцеларије Амбасаде Руске Федерације у Бањалуци.

Канцеларију су отворили Додик и амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов.

– Заједно смо градили и ми у Републици Срској не кријући жељу да овдје добијемо конзулат, и то се на крају догодило. Ми то доживљавамо као емоцију, јер је у питању Руска Федерација – рекао је Додик.

Истакао је да је Владимир Путин велики човјек и предсједник који воли свој народ.

– Потпуно сам сигуран да је предсједник Путин и данас на страни мира, али мира који подразумијева одбрану националних и стратешких интереса – рекао је Додик.

Подсјетио је да Република Српска није дозволила да се уведу санкције Русији.

– Ми имамо наше снове, које ћемо знати да реализујемо. Подијелићемо их са нашим руским пријатељима зато што су се показали да нас разумију у тешким временима по нас – рекао је Додик.

Истакао је да су сви осим Русије ушли у ревизију Дејтонског споразума.

– У ФБиХ су прихватили интервенцију међународног фактора. Република Српска није реметилачки фактор. Ми само тражимо враћање на изворни Дејтон. Нећемо их сада промовисати, довољно је да они знају – рекао је Додик.

Додик наводи да Запад предвођен Великом Британијом и САД има завјеру против српског народа.

– Попут оне старе „завади па владај“. То стално чине на овим нашим просторима. На нивоу БиХ данас је потпуно жигосана Руска Федерација, а то није оправдано, јер то раде само представници једног народа. Када се буду уважавали и наши ставови, то ће онда бити званични став БиХ, до тада то је жеља једног народа – рекао је Додик.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар