Предсједник РС

Додик: Са САД и Британијом нема сарадње јер је њихов циљ унитарна БиХ која Србима не одговара

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ НАГЛАСИО ДА ТРЕБА „САЧЕКАТИ ГЛОБАЛНЕ ПРОЦЕСЕ И ПРОМЈЕНЕ“
  • „Имамо одређене проблеме због сталног затварања доступа финансијским институцијама. Али, извршавамо све наше обавезе, а и ако не будемо могли, направићемо приоритете шта морамо, а шта нећемо, а оно што је сигурно – Република Српска неће изгубити“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да са Сједињеним Државама и Великом Британијом нема сарадње јер је њихов циљ унитарна БиХ која не одговара српском народу, али да треба сачекати глобалне процесе и промјене.

Додик је нагласио да је Република Српска стабилна, али да дијели судбину глобалних процеса и има одређене проблеме са сталним затварањем доступа према финансијским институцијама.

Али, извршавамо све наше обавезе, а и ако не будемо могли, направићемо приоритете шта морамо, а шта нећемо, а оно што је сигурно јесте да Република Српска неће изгубити – рекао је Додик.

Он је додао да му је посебно драго што је новинарка АТВ-а данас на годишњој конференцији за новинаре у Москви предсједнику Русије Владимиру Путину поставила питање о томе.

– Путин је веома директно рекао шта има да каже. Ми смо веома мала заједница и у Републици Српској сада не преноћи више од 900.000 људи без обзира што нас има по попису 1.100.000 и та мала заједница је на мети глобалног процеса који се зове развлашћивање Републике Српске од западних земаља, прије свега Америке и Британије – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је поручио да с њима нема сарадње, већ да треба сачекати глобалне процесе и промјене.

– Ми желимо да овдје са нама једнако слободно живе и Бошњаци и Хрвати – рекао је Додик.

На годишњој конференцији за новинаре Путина у Москви новинарка АТВ замолила је предсједника Русије да прокоментарише ситуацију у БиХ која је компликована јер је под страним протекторатом.

Путин је одговорио да будућност Републике Српске и БиХ треба да одређују људи који тамо живе, без обзира на то каква рјешења покушавају да им наметну.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар