Предсједник РС

Додик: Салкићева ратнохушкачка реторика и лажи неће проћи, нека поведе рачуна шта прича

ПОРУЧИО МУ ДА ПОВЕДЕ РАЧУНА ШТА ПРИЧА И НАЛОЖИО ДА МУ СЕ 20 ОДСТО СМАЊИ ПЛАТА

ПРЕДСЈЕДНИК  Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да перманентна ратнохушкачка реторика Рамиза Салкића, препуна лажи и дезинформација има за циљ дизање тензија у Српској и као таква овдје не може и неће проћи.

На молбу Срне да прокоментарише Салкићеву тврдњу да предсједник Српске „ради на успостављању оружаних формација“, Додик је рекао да је крајње вријеме да се Рамиз Салкић сам дисциплинује, да смањи доживљаје и припази шта прича, уважавајући функцију на којој се налази у Републици Српској.

„Ратнохушкачку реторику Салкић може да користи тамо гдје је она и рођена – у Сарајеву, код свог шефа Бакира Изетбеговића, а Република Српска то више неће дозволити“, поручио је предсједник Републике Српске.

Додик је наложио доношење рјешења о утврђивању основа плате којим је потпредсједнику Српске Рамизу Салкићу умањена плата за 20 одсто, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

У саопштењу се наводи да је одлука донесена „због Салкићевог изношења ноторних неистина које наносе немјерљиву штету угледу Републике Српске, из чијег буџета потпредсједник Салкић прима плату“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар