Одабрано Предсједник РС

Додик: Сатлер сав мандат у БиХ потрошио на подилажење бошњачкој елити и амбасадору САД

ОН У ИМЕ ЕУ НЕМА НИШТА ПРОТИВ „ЗАКОНА“ КОЈИ НАМЕТНЕ ЧОВЈЕК КОЈИ У БиХ РЕАЛНО НЕМА НИКАКВУ ФУНКЦИЈУ
  • „Сатлер је свједок свих опструкција од бошњачких политичких елита које трају годинама. Сатлер је свједок рушилачке политике САД у БиХ која сруши сваки договор домаћих политичара. Сатлер је свједок и доласка Кристијана Шмита, уз пуну свијест да се Шмит овдје лажно представља, али Сатлер подржава неизабраног Нијемца коме у леђа дува распојасани Мајкл Марфи“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је за ескалацију кризе у БиХ одговоран шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер, који је изабрао да умјесто европског амбасадора буде француска собарица.

– Сатлер је свједок свих опструкција од бошњачких политичких елита које трају годинама. Сатлер је свједок рушилачке политике САД у БиХ која сруши сваки договор домаћих политичара. Сатлер је свједок и доласка Кристијана Шмита, уз пуну свијест да се Шмит овдје лажно представља, али Сатлер подржава неизабраног Нијемца коме у леђа дува распојасани Мајкл Марфи – рекао је Додик одговарајући на молбу Срне да прокоментарише изјаву Сатлера да су Републици Српској стопирана два пројекта вриједности 1,2 милијарде КМ и да је за то одговорно руководство Српске и предсједник Додик, који су, како сматра, одговорни и за ескалацију кризе у БиХ.

Додик је рекао да би до ујутру могао набрајати на шта је све зажмурио Сатлер, али и ово што је набројао, каже, превише је.

– И коначно, човјек који је послат у БиХ да промовише европске вриједности и стандарде мртав хладан коментарише и Изборни закон који је у БиХ наметнуо човјек који формално нема никакву функцију у БиХ. Какве су то европске вриједности и какво је то лицемјерје остављам свима да просуде сами – нагласио је предсједник Додик.

Он је истакао да је промотор сарадње, и у БиХ и региону, Јохан Сатлер ћутао када је Републици Српској оспорена изградња источног крака гасовода, Хидроелектране „Бук Бијела“, аеродрома у Требињу…

– Ћутао је на све опструкције према Републици Српској. Упитао бих онда све у БиХ, а и изван ње: ко је одговоран за кризу у БиХ – Милорад Додик, који упорно истрајава на позицији очувања уставног поретка у БиХ, или Јохан Сатлер који је ријешио да свој мандат у БиХ потроши на подилажење бошњачкој политичкој елити и америчком амбасадору, а остатак времена да се прави мртав – истакао је предсједник Српске.

Али када Сатлер одлучи да се на кратко пробуди, нагласио је Додик, онда прекрши Бечку конвенцију о дипломатским односима мијешајући се у унутрашња питања БиХ.
– Готово цијели интервју Сатлер је потврђивао да је ту конвенцију давно читао – закључио је Додик.
(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар