Предсједник РС

Додик: СДА у увела мафију у обавјештајни сектор – да јој послужи за обрачун са Српском

РТРС РЕКАО: БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ ОБИЧАН ПРЕВАРАНТ И ЛАЖЉИВАЦ НА ДНЕВНОМ НИВОУ“
  • „СДА поново лаже и петља у вези с издвајањем средстава за куповину простора за УИО у Бањалуци. Прије око 10 година са СДА и Изетбеговићем договорено је да се за потребе УИО праве регионални центри у Мостару и Сарајеву, а да се у Бањалуци прави централа УИО и регионални центар. За тај посао тада је одобрено 56 милиона КМ. Дио тог новца, 20 милиона КМ, они су потрошили за изградњу неког граничног прелаза и никад га нису вратили на ставку да се у Бањалуци то заврши… Сада СДА напада „Тројку“, која покушава да то ријеши“
  • Не одустајемо од своје политике, а закони о неприхватању и необјављивању одлука Кристијана Шмита и Уставног суда БиХ остају на снази, док не буду испуњени захтјеви Републике Српске
  • Прихватање могућности да буде покренута процедура именовања судија у Уставни суд БиХ ни у којем случају не значи да је Република Српска одустала од става да прије тога буде ријешено питање страних судија и доношење закона о Уставном суду БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да је СДА увела мафију у обавјештајни сектор која је требало да им, прије свега, служи за обрачун с Републиком Српском.

– Приликом формирања власти на нивоу БиХ било нам је важно да се тај притисак на Српску склони, а то је било могуће једино ако избаците СДА. То смо и урадили – објавио је Додик на Твитеру дио из интервјуа за РТРС.

Он је рекао да је лидер СДА Бакир Изетбеговић „обичан преварант и лажљивац на дневном нивоу“.

– И јуче поново слушам СДА, која поново лаже и петља у вези с издвајањем средстава за куповину простора за УИО у Бањалуци, а у суштини „Тројка“ сада чисти њихове лажи. Прије око 10 година са СДА и Изетбеговићем договорено је да се за потребе УИО праве регионални центри у Мостару и Сарајеву, а да се у Бањалуци прави централа УИО и регионални центар. За тај посао тада је одобрено 56 милиона КМ. Дио тог новца, 20 милиона КМ, они су потрошили за изградњу неког граничног прелаза и никад га нису вратили на ставку да се у Бањалуци то заврши. Кад је требало о томе одлучивати, онда су прихватили хајку коју је овдје направила опозиција – навео је Додик.

Он је навео да су у Мостару и Сарајеву изградили и исплатили те регионалне центре, а оспорава се само Бањалука.

– Сада СДА напада „Тројку“, која покушава да то ријеши. Стварно треба да будете морбидни или да будете лош човјек без икаквог карактера, какав је Изетбеговић, који је једно говорио, слагао, а сада напада друге који рјешавају његове бљувотине – истакао је Додик.

Не одустајемо од своје политике, а закони о неприхватању и необјављивању одлука Кристијана Шмита и Уставног суда БиХ остају на снази, док не буду испуњени захтјеви Републике Српске, потврдио је у интервјуу за РТРС предсједник Српске Милорад Додик.

Нагласио је да то није и не може промијенити ни састанак СНСД-а, ХДЗ-а и Тројке. Додао је да је чињеница да су покренуте неке ствари са мртве тачке, али да тиме интереси Републике Српске и закључци Народне скупштине нису угрожени.

Прихватање могућности да буде покренута процедура именовања судија у Уставни суд БиХ, појашњава Додик, ни у којем случају не значи да је Република Српска одустала од става да прије тога буде ријешено питање страних судија и доношење закона о Уставном суду БиХ.

– Ништа није завршено. Могуће је да ћемо покренути процедуру. То значи да ће неко ко је надлежан покренути процедуру избора судија Уставног суда БиХ. То пролази процес конкурса након чега долази код предсједника Републике, који предлаже Народној скупштини Републике Српске кандидата од оних који су се пријавили на конкурс – рекао је Додик.

Он је додао да коначну одлуку доноси Народна скупштина Републике Српске, те да уз најбољу политичку вољу тај процес не може бити завршен прије Нове године.

– Ту процедуру у сваком тренутку можемо обуставити. Сада морам све ово да говорим и питам зашто сам био у ситуацији да кажем да је то опет под нашом контролом – рекао је Додик.

Додик је у разговору за РТРС говорио и о разговорима са предсједницима Србије Александром Вучићем и Хрватске Зораном Милановићем, најављеној сједници Српске и Србије, обиљежавању годишњице страдања и прогона у акцији „Олуја“, али и политичкој ситуацији у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар