Предсједник РС

Додик: СДС лажима о паравојним формацијама и `обуци српске дјеце` реaлизује наруџбине спољних ментора

„СВЕ ЈЕ У ФУНКЦИЈИ ЕЛИМИНАЦИЈЕ ВЛАСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ НЕДЕМОКРАТСКИМ СРЕДСТВИМА“
  • Поводом оптужби министра безбједности БиХ Драгана Мектића преко Ројтерса нагласио: „Они који Републику Српску лажно оптужују као извор нестабилности – непријатељи су и свог народа и државе“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Република Српска једина политичко-територијална цјелина која апсолутно функционише у БиХ, те да је, чим функционише, у служби стабилизације прилика, које нису тако сјајне ни у Федерацији БиХ, ни на нивоу заједничких органа БиХ.

Додик је нагласио да квалификовати Републику Српску као проблем или дестабилизујући фактор на Балкану, могу само они који не воле ни свој народ ни државу.

„Форсирање лажних тема као што су подршка паравојим формацијама, којих нема и обука српске дјеце, које такође нема, и слично, наруџбина је коју је СДС добио споља од ментора и у функцији су елиминације власти у Републици Српској недемократским средствима“, поручио је предсједник Српске.

Додик је истакао да разумије потребе неких људи из опозиције да искористе све могућности у борби против власти, што је демократски.

„Али, они који Републику Српску лажно оптужују као извор нестабилности непријатељи су и свог народа и државе“, сматра Додик.

Према његовим ријечима, тврдње да власт у Републици Српској води ризичну политику долазе управо од оних који у недостатку своје, спроводе туђу политику.

„Власт и опозиција имају довољно терена и тема на којима могу да укрсте копља. Терен на којем се данас налазе истакнути представници СДС је живо блато у које желе да повуку све за собом свјесни дебакла на предстојећим изборима“, закључио је Додик.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је лидере у Републици Српској за националистичку реторику и подршку паравојним организацијама како би застрашили политичке противнике и придобили гласаче уочи октобарских избора, пише Ројтерс.

Мектић је нагласио да политика у Српској тргује страхом, те да је повећан осјећај несигурности.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар